Minttusuklaaleivokset

minttusuklaaleivos

Pidän kaikesta suklaasta, mutta minttusuklaa on kuitenkin ehdoton suosikkini ja syntymäpäiväni kunniaksi halusin kehittää täydellisen minttusuklaaleivoksen. Tässä leivoksessa on kahden kakkulevyn välissä vatkattua, Marianne crushilla maustettua, ganachea. Suklaasta ja kermasta valmistettu ganache vatkautuu kylmänä ihanaksi suklaavaahdoksi joka on kermavaahtoa paksumpaa.

Määrä: Noin 28 palaa.
Säilyvyys: Leivokset ovat parhaimmillaan seuraavana päivänä ja säilyvät jääkaapissa muutaman päivän. Sopii pakastettavaksi. Sulata jääkaapissa.

Ainekset:

Ganache (valmista mielellään edellisenä päivänä):
400 g suklaata (käytin 200 g Fazerin tummaa ja 200 g Fazerin Marianne suklaata)
4 1/2 dl kermaa
Marianne crushia oman maun mukaan

Pohja – kaksi kertaa:
20 g voita
4 isoa kananmunaa
125 g sokeria (käytin ruokosokeria)
90 g spelttijauhoja (tai vehnäjauhoja)
30 g kaakaojauhetta (käytin Green & Blacks)
1 tl leivinjauhetta

Päälle:
200 g tummaa suklaata (käytin Fazerin tummaa)
noin 60 g voita
Marianne crushia

Ohje:

Valmista ganache (mielellään edellisenä päivänä):
1. Rouhi suklaa ja laita suklaarouhe kuumuutta kestävään astiaan.
2. Kiehauta kerma ja kaada suklaarouheen joukkoon.
3. Sekoita massa rauhallisesti lusikalla tasaiseksi.
4. Anna massan jäähtyä kylmäksi, ensin huoneenlämmössä ja sitten jääkaapissa, mieluiten yön yli.

Pohja – valmista kaksi pohjaa:
5. Sulata voi.
6. Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Vuoraa noin 25 cm x 30 cm kokoinen vuoka tai uunipelti leivinpaperilla. Vinkki: jos et omista pientä peltiä voit laittaa pellin toiseen päähän, leivinpaperin alle, rypistettyä foliota ’täytteeksi’.
7. Vatkaa munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahdon tulee olla väriltään luonnonvalkoista.
8. Sekoita kaakaojauhe ja leivinjauhe jauhoihin ja siivilöi jauhot vähän kerrallaan taikinaan. Kääntele jauhot taikinaan varovasti nuolijalla.
9. Lisää lopuksi jäähtynyt voisula ja kääntele se taikinaan.
10. Kaavi taikina pellille, tasoita pinta ja paista pohjaa noin 8 minuuttia.

Kokoaminen ja koristelu:
11. Vatkaa kylmä ganache sähkövatkaimella kuohkeaksi. Ganache paksunee mitä kauemmin sitä vatkaa, ganachen tulee olla koostumukseltaan pursotettavaa. Sekoita joukkoon Marianne crushia oman maun mukaan.
12. Tasoita kakkulevyjen reunat ja leikkaa levyt saman kokoisiksi.
13. Käännä toinen kakkulevy ylösalaisin esim. leivinpaperin päälle. Kakun saa helpoiten koottua suorakulman muotoiseen reunavuokaan – reunavuoka ei kuitenkaan ole välttämätön.
14. Levitä vaahdotettu ganache tasaisesti kakkulevyn päälle. Käännä toinen kakkulevy varovasti täytteen päälle.
15. Rouhi täytteen suklaa.
16. Sulata voi ja noin 2/3 suklaarouheesta mikrossa pienellä lämmöllä, välillä sekoittaen, kunnes suklaa on juoksevaa ja tasaista.
17. Sekoita joukkoon loppu suklaarouhe, sekoita kevyesti ja anna seisoa hetki.
18. Lämmitä suklaata vielä hetki mikrossa pienellä lämmöllä niin että seos on tasaista.
19. Levitä suklaa kakun päälle tasaisesti. Koristele Marianne crushilla.
20. Anna kakun levätä jääkaapissa muutama tunti. Leikkaa kakku terävällä veitsellä paloiksi. Leikkaaminen käy helpoiten kun kakku on vielä reunavuuan sisällä.

Mainokset

One thought on “Minttusuklaaleivokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s