Prinsessakakku

prinsessakakku

Perinteinen prinsessakakku on vihreällä marsipaanilla päällystetty, kermaisella vaniljakiisselillä täytetty täytekakku – päätin kuitenkin tehdä juhliin tällaisen kermalla päällystetyn prinsessakakun, sillä lapset eivät niin välitä marsipaanista… Prinsessakakun vaniljatäyte tehdään ilman liivatetta, sillä kananmunasta tehty vaniljakiisseli hyytyy hyvin ja pitää täytteen kivasti koossa.

Määrä: 1 pieni kakku noin 23 cm kakkuvuokaan, sopivasti noin 8 hengelle.
Säilyvyys: Täytekakku on parhaimmillaan samana päivänä, mutta säilyy jääkaapissa pari päivää. Ei sovi pakastettavaksi.

Ainekset:

Vaniljakiisseli:
3 dl maitoa
2 kananmunaa
1 rkl perunajauhoja
3 rkl sokeria
1 vaniljatangon siemenet (leikkaa tanko pituussuunnassa halki ja kaavi siemenet terävällä veitsenkärjellä)

Kakkupohja:
5 isoa kananmunaa
1 3/4 dl sokeria
1 1/4 dl vehnäjauhoja
1 1/4 dl perunajauhoja
1 1/4 tl leivinjauhetta

Lisäksi:
noin 5 dl kermaa
noin 1/2 dl vadelmahilloa
syötävä kakkukuva
kultakuulia

Ohje:

Vaniljakiisseli (valmista hyvissä ajoin että kiisseli ehtii jäähtyä):
Huom! Ohjeesta tulee hieman liian iso annos – tähän kakkuun tarvitset noin 3 dl valmista kiisseliä.
1. Laita kiisselin ainekset kattilaan ja vatkaa ainekset vispilällä sekaisin.
2. Kuumenna kiisseliä pienellä lämmöllä koko ajan vatkaten kunnes kiisseli sakenee. Huom! kiisseli ei saa kiehua. Kiisseli on valmis kun se on noin jogurtin paksuista eikä maistu enää jauhoiselta. Kaada valmis kiisseli kannuun tai kulhoon ja peitä kiisselin pinta muovikelmulla (muovikelmu estää kalvon muodostumisen kiisselin päälle). Anna kiisselin jäähtyä ja siirrä jääkaappiin.
3.Vatkaa noin 2 dl kermaa vaahdoksi ja kääntele se noin 3 dl kylmää kiisseliä. Huom. kiisseli voi jäähdyttyään olla aika kiinteää. Voit tarvittaessa vatkata sen kuohkeaksi käsivatkaimella.

Kakkupohja:
4. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
5. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
6. Vatkaa munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahdon tulee olla väriltään luonnonvalkoista.
7. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja siivilöi jauhot vähän kerrallaan taikinaan. Kääntele jauhot taikinaan varovasti nuolijalla.
8. Kaada taikina varovasti uunipellille ja tasoita pinta. Paista pohjaa noin 8 minuuttia kunnes se on kuohkea ja kullankeltainen. Anna jäähtyä.

Kakun täyttö ja koristelu:
9. Tarvitset läpimitaltaan noin 23 cm irtopohjavuuan. Leikkaa kakkupohjasta kaksi vuuan pohjan kokoista ympyrää.  Yhdestä pellillisestä saat yhden kokonaisen ympyrän. Toinen ympyrä kootaan paloista.
10. Kokoa ensimmäinen, kahdesta osasta koostuva pohja suoraan kakkulautaselle, irtopohjavuuan reunan sisälle (eli vuuan pohjaa ei tarvita).
11. Levitä ensin päälle ohut kerros vadelmahilloa ja sitten paksu kerros kiisseli-kermaseosta. Aseta kokonainen kakkupohja varovasti päälle. Hyydytä jääkaapissa muutama tunti, mielellään yön yli.
12. Koristele kakku haluamallasi tavalla.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s