Mansikkajäätelö

mansikkajade
Aidoista mansikoista tehty jäätelö on vain niin hyvää! Tällä ohjeella voi tehdä jäätelöä myös muista marjoista. Marjasose kannattaa siivilöidä, sillä siemenetön jäätelö on mukavampaa syödä. Jäätelöpuikot kannattaa ottaa sulamaan huoneenlämpöön noin 10 minuuttia ennen syöntiä niin jäätelö pehmenee. Muotti lähtee helpommin irti jos sitä pitää juoksevan kuuman veden alla hetken. Tämä ohje on Alex Barkerin kirjasta 500 ice creams & sorbets.


Määrä:
Reilu litra.
Säilyvyys: 
Jäätelö säilyy pakastimessa noin kolme kuukautta. Ota sulamaan hetki ennen tarjoilua.

Ainekset:

420 ml maitoa (käytin kevytmaitoa)
300 ml kermaa
170 g tomusokeria
450 g mansikoita

Ohje:

1. Soseuta mansikat tomusokerin kanssa. Siivilöi sose. Laita jääkaappiin viilenemään.
2. Vatkaa kerma vaahdoksi.
3. Sekoita maito ja kermavaahto tasaiseksi massaksi.
4. Jäädytä massa jäätelökoneessa. Kun massa on noin paksun jogurtin paksuista kaada sekaan mansikkasose. Jäädytä massa kiinteäksi.
5. Kaavi jäätelö rasiaan tai muotteihin. Säilytä pakastimessa.

Viitteelliset ravintoarvot / 100 g
kcal 161
hiilihydraatti (g) 17,46
rasva (g) 9,10
proteiini (g) 1,57

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s