Marjatartletit créme pâtissiére täytteellä

marjatartletit

Nämä marjatartletit ovat näyttäviä leivonnaisia joissa maistuu murea murotaikina sekä täyteläinen vaniljakiisseli. Tarlettien teko on monivaiheista, mutta ei vaikeaa. Pohjat voi tehdä jo etukäteen pakastimeen odottamaan ja vanilja kiisseli säilyy jääkaapissa 2-3 päivää. Créme pâtissiéren ohje on Gordon Ramsayn kirjasta ’Desserts’.


Määrä: Noin 20 kpl koosta riippuen.
Säilyvyys: Leivokset säilyvät jääkaapissa 2-3 päivää. Pohjat voi pakastaa.

Ainekset:

Murotaikinapohjat:
300 g jauhoja (käytin spelttijauhoja)
150 g tomusokeria
150 g kylmää voita kuutioituna
1 iso kananmuna
noin 1-2 rkl kylmää vettä, tarpeen mukaan

Créme pâtissiére (tarvitset noin 2/3 tartlettien täyttöön):
3 dl kevyt maitoa
1 1/2 dl kermaa
75 g sokeria
1 vaniljatangon siemenet (leikkaa tanko pituussuunnassa halki ja kaavi siemenet terävällä veitsenkärjellä)
1 iso kananmuna
3 isoa kananmunan keltuaista
40 g maissijauhoa

Lisäksi: noin 2 dl kermaa

Lisäksi marjoja tai hedelmiä.

Ohje:

Pohjat:
1. Laita kaikki pohjien ainekset, paitsi vesi, monitoimikoneeseen. Soseuta ’pulse’ toiminolla kunnes taikina on tasaista ja saat muodostettua siitä pallon, lisää vettä tarvittaessa. Muovaa taikinaa vielä käsin niin että se on tasaista. Kääri taikina muovikelmuun ja siirrä jääkaappiin lepäämään vähintään tunniksi.

Créme pâtissiére:
2. Laita maito, kerma ja vaniljatangon siemenet kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan vispilällä / puukauhalla sekoittaen.
3. Vaahdota kananmuna, keltuaiset ja sokeri.
4. Siivilöi maissijauho noin kolmessa osassa muna-sokerivaahtoon. Vatkaa massa tasaiseksi.
5. Kaada kuuma maito-kermaseos ohuena vanana munavaahtoon koko ajan vatkaten.
6. Kaada massa takaisin kattilaan. Kuumenna massaa matalalla lämmöllä liedellä noin 3-4 minuuttia koko ajan sekoittaen. Kiisseli on valmis kun se on noin jogurtin paksuista eikä maistu enää jauhoiselta. Kaada valmis kiisseli kannuun tai kulhoon ja peitä kiisselin pinta muovikelmulla (muovikelmu estää kalvon muodostumisen kiisselin päälle). Anna kiisselin jäähtyä ja siirrä jääkaappiin.

Pohjat:
7. Kaulitse taikina noin 3 mm paksuiseksi levyksi ja ota taikinasta ympyrän muotoisella muotilla paloja. Painele palat muotteihin. Siirrä jääkaappiin vielä noin 10 minuutiksi.
8. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Laita tyhjiin pohjiin foliota ja paistokuulia (tai kuivia herneitä/papuja) ja paista pohjia noin 10 minuuttia. Poista folio ja kuulat ja paista pohjia vielä noin 10 minuuttia kunnes ne ovat kypsiä.
9. Anna pohjien jäähtyä hyvin.

Täyttö ja koristelu:
10.Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele se kylmään kiisseliin. Huom. kiisseli voi jäähdyttyään olla aika kiinteää. Voit tarvittaessa vatkata sen kuohkeaksi käsivatkaimella.
11. Lusikoi tai pursota kiisseliä tartlettipohjiin. Koristele marjoilla tai hedelmillä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s