Créme pâtissiére

cremepat

Créme pâtissiére on paksua, täyteläistä vaniljakiisseliä – monipuolinen täyte tartleteille, tuulihatuille, kakuille ja muille leivonnaisille. Tärkeää samettisen kiisselin aikaansaamiseksi on vatkaaminen. Tämä ohje on Gordon Ramsayn kirjasta ’Desserts’.

Määrä: Noin 1/2 litraa.
Säilyvyys: Kiisseli säilyy jääkaapissa 2-3 päivää.

Ainekset:

Créme pâtissiére:
3 dl kevyt maitoa
1 1/2 dl kermaa
75 g sokeria
1 vaniljatangon siemenet (leikkaa tanko pituussuunnassa halki ja kaavi siemenet terävällä veitsenkärjellä)
1 iso kananmuna
3 isoa kananmunan keltuaista
40 g maissijauhoa

Lisäksi:
noin 2 dl kermaa

Ohje:

1. Laita maito, kerma ja vaniljatangon siemenet kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan vispilällä / puukauhalla sekoittaen.
2. Vaahdota kananmuna, keltuaiset ja sokeri.
3. Siivilöi maissijauho noin kolmessa osassa muna-sokerivaahtoon. Vatkaa massa tasaiseksi.
4. Kaada kuuma maito-kermaseos ohuena vanana munavaahtoon koko ajan vatkaten.
5. Kaada massa takaisin kattilaan. Kuumenna massaa matalalla lämmöllä liedellä noin 3-4 minuuttia koko ajan sekoittaen. Kiisseli on valmis kun se on noin jogurtin paksuista eikä maistu enää jauhoiselta. Kaada valmis kiisseli kannuun tai kulhoon ja peitä kiisselin pinta muovikelmulla (muovikelmu estää kalvon muodostumisen kiisselin päälle). Anna kiisselin jäähtyä ja siirrä jääkaappiin.
6.Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele se kylmään kiisseliin. Huom. kiisseli voi jäähdyttyään olla aika kiinteää. Voit tarvittaessa vatkata sen kuohkeaksi käsivatkaimella.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s