Mantelinen suklaatryffelikakku

suklaatryffelikakku

Suklaa varoitus – tämä kakku on vain todellisille suklaan ystäville! Ohuen manteli-suklaakakkupohjan päällä on paksu suklaasta ja kermasta tehty tryffelitäyte, johon suuntuntumaa tuo paahdettu mantelirouhe ja kakunmurut. Ohje on muokattu Jacqueline Bellefontainen kirjasta ’What’s cooking chocolate’. Koristeena olen käyttänyt suklaakuorutteisia maissipalloja. Vinkki: tryffelitäytteen makua voi muunnella vaihtamalla suklaata.


Määrä: Yksi kakku noin 20 cm vuokaan. Sopivasti noin 10-15 hengelle.
Säilyvyys: Kakku säilyy jääkaapissa noin viikon. Kakun voi myös pakastaa. Sulata jääkaapissa yön yli.

Ainekset:

Taikina:
75 g huoneenlämpöistä voita
75 g sokeria (käytin ruokosokeria)
2 kananmunaa
75 g jauhoja (käytin spelttijauhoja)
1 1/4 tl leivinjauhetta
25 g kaakaojauhetta
50 g mantelijauhetta

Ganache:
350 g tummaa suklaata (käytin Fazerin tummaa suklaata)
3 dl kermaa
100 g voita kuutioituna

Lisäksi:
noin 100 g mantelirouhetta paahdettuna

Ohje:

Kakkutaikina:
1. Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen ja vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla.
2. Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi sähkövatkaimella.
3. Lisää kananmunat yksitellen, koko ajan vatkaten.
4. Sekoita kuivat aineet keskenään.
5. Sekoita kuivat aineet taikinaan ja sekoita taikina tasaiseksi.
6. Kaavi taikina kakkuvuokaan ja tasoita taikinan pinta tasaiseksi.
7. Paista noin 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä.
8. Leikkaa kakun pinnalta ohut kerros käytettäväksi täytteeseen. Näin pohjasta saa myös tasapaksun.

Ganache:
9. Rouhi suklaa ja laita suklaarouhe ja kuutioitu voi kuumuutta kestävään astiaan.
10. Kiehauta kerma ja kaada suklaarouheen ja voin joukkoon.
11. Sekoita massa rauhallisesti lusikalla tasaiseksi.
12. Anna massan jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja sitten jääkaapissa noin tunti. Massan tulee olla jähmeää, jotta se ei imeydy pohjaan kun kakku kootaan. Jos ganache pääsee jähmettymään liikaa anna sen pehmetä huoneen lämmössä.

Päällys ja kakun kokoaminen:
13. Hienonna mantelirouhe ja osa kakkua (katso kohta 8.) tehosekoittimessa muruksi.
14. Vatkaa ganache tasaiseksi ja sekoita muruseos ganacheen.
15. Vuoraa irtopohjavuoka (sama vuoka jossa paistoit kakun) leivinpaperilla ja laita kakun pohja vuokaan.
16. Kaavi päälle ganachemassa. Tasoita pinta tasaiseksi.
17. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa vähintään 5 tuntia, mielellään yön yli. Ota kakku huoneenlämpöön tunti – pari tuntia ennen tarjoilua.

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s