Banaani-vaahterasiirappimuffinssit (fodmap)

banaanimuffinssit fodmap

Mikään ei voita herkullista banaanimuffinssia aamuteen (tai iltapäiväteen, tai iltateen) kera – paitsi ehkä suklaa? No, muffinssikin voi olla terveellinen välipala ja itse olen ollut ihastunut banaani-taatelimuffinsseihini (ohje löytyy tästä), mutta harmikseni joudun nyt noudattamaan fodmap ruokavaliota, jossa taatelit ovat kielletyllä listalla. No ei muuta kuin uutta ohjetta kehittämään. Nämä banaani-vaahterasiirappimuffinssit ovat myös hyviä ja sopivat fodmap ruokavaliota noudattaville. Yhdessä muffinssissa on vain noin 165 kcal.


Määrä: noin 10 muffinssia.
Säilyvyys: Muffinssit säilyvät ilmatiiviissä rasiassa jääkaapissa noin viikon. Sopii pakastettavaksi. Sulata mikrossa tai huoneen lämmössä.

Ainekset:

Taikina:
135 g täysjyväspelttijauhoja
3/4 tl ruokasoodaa
3/4 tl leivinjauhetta
3/4 tl kanelia
2 isoa kananmunaa
1/2 dl rypsiöljyä
35 g vaahterasiirappia
4 keskikokoista kypsää banaania (huom! banaanit voi kypsyttää paistamalla niitä 150 asteisessa uunissa kunnes ne ovat mustia, noin 15-25 min)

Ohje:

1. Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen ja täytä muffinssipelti vuuilla.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään.
3. Sekoita kananmunat, öljy ja vaahterasiirappi.
4. Soseuta banaanit ja lisää kananmuna-öljy-siirappi seokseen.
5. Yhdistä kuiva ja kostea taikina, sekoita tasaiseksi taikinaksi lusikalla, mutta älä vatkaa.
6. Lusikoi taikina muffinssivuokiin. Paista noin 15-20 minuuttia. Anna muffinssien jäähtyä ja tasoittua hetki ennen tarjoilua.

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s