Suklainen mansikkatäytekakku (fodmap)

suklaa-mansikkakakku

Lupasin leipoa kakut siskoni kesähäihin. Vaatimuksena on että pohjan tulee olla suklainen ja sokerikakkupohjaa mehevämpi, ja että kakusta tulee ns. alaston (naked) kakku, jota ei kuorruteta. Tämä testikakku ainakin onnistui erittäin hyvin. Spelttijauhoista leivottu kakku on suklainen (päädyin suklaan sijasta käyttämään Green & Blacksin erinomaista luomu kaakaojauhoa), kuohkea ja mehevä. Kakku sopii hyvin perinteisen kermakakun pohjaksi tai sen voi täyttää vaikka suklaa ganachella. Parin viikon päästä selviää miten se toimii häiden keskipisteenä. Ohje on muokattu Le Cordon Bleu:n mahtavasta kirjasta Chocolate bible.

Määrä: Yksi kakku 20-23cm vuokaan, sopivasti noin 15 hengelle.
Säilyvyys: Täytekakku on parhaimmillaan samana päivänä, mutta säilyy jääkaapissa pari päivää. Sopii pakastettavaksi. Sulata huoneen lämmössä ja täytä.

Ainekset:

Pohja:
35 g voita
6 kananmunaa
180 g sokeria (käytin ruokosokeria)
135 g spelttijauhoa
45 g kaakaojauhoa (käytin Green & Blacks)
1 1/2 tl leivinjauhetta

Vuuan jauhotukseen:
pehmeää voita
mantelijauhoa

Täyte:
noin 3 dl laktoositonta kermaa
noin 1 1/2 dl laktoositonta rahkaa
halutessa sokeria
noin 400 g mansikoita

Ohje:

Pohja:
1. Sulata voi.
2. Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen. Voitele ja jauhota kakkuvuoka – itse laitan leivinpaperia kakkuvuuan pohjalle, tämä helpottaa kakun irroittamista.
3. Vatkaa munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahdon tulee olla väriltään luonnonvalkoista.
4. Sekoita kaakaojauhe ja leivinjauhe jauhoihin ja siivilöi jauhot vähän kerrallaan taikinaan. Kääntele jauhot taikinaan varovasti nuolijalla.
5. Lisää lopuksi jäähtynyt voisula ja kääntele se taikinaan.
6. Kaavi taikina kakkuvuokaan ja paista pohjaa noin 35 minuuttia.
7. Irroita hieman jäähtynyt kakku varovasti vuuasta ja jäähdytä ritilällä.

Täyte:
8. Huuhdo ja viipaloi mansikat.
9. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka (ja sokeri).
10. Leikkaa kakku kolmeen tai neljään osaan. Levitä kerma-rahkaseos ja mansikat tasaisesti pohjan päälle.
11. Säilytä kakku jääkaapissa tarjoiluun asti.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s