Ihan kuin Elovenan välipalakeksit

elovena välipalakeksit

Kakuista on helppo tehdä terveellisempiä versioita, mutta terveellisempien pikkuleipien leipominen onkin haastavampaa, sillä juuri voi, sokeri ja vehnäjauhot tekevät pikkuleivistä herkullisen mureita. Tässä ohjeessa olen tavoitellut Elovenan suklaisten välipalakeksien koostumusta ja makua – mielestäni varsin onnistuneesti. Keksit ovat koostumukseltaan ihanan rapeita ja vaahterasiirappi ja vanilja antavat niille herkullisen maun. Vinkki: voit vaihtaa tumman suklaan omaan suosikkimakuusi.

Määrä: Noin 16 kpl.
Säilyvyys: Pikkuleivät säilyvät pari viikkoa ilmatiiviissä rasiassa huoneen lämmössä. Vinkki: keksit pysyvät rapeampina lasipurkissa.

Ainekset:
100 g kauraleseitä
100 g täysjyväspelttijauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl jauhettua vaniljaa tai 1 vaniljatangon siemenet
ripaus suolaa
60 g vaahterasiirappia
30 g rypsiöljyä
noin 2 rkl maitoa
noin 40 g 70% tummaa suklaata rouheena

Ohje:
1. Sekoita kuivat aineet ja suklaarouhe keskenään.
2. Lisää vaahterasiirappi ja rypsiöljy. Sekoita taikina tasaiseksi – taikinan tulisi pysyä koossa, mutta ei olla liian kosteaa/tahmeaa. Lisää tarvittaessa maitoa. Huom. taikinan kuuluu olla muruista (ja hieman hankalasti käsiteltävää).
3. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Muovaa taikinasta käsin painelemalla/puristelemalla noin peukalon paksuisia tankoja ja asettele ne pellille. Painele tangot tiiviiksi, litteiksi kekseiksi esim. muovikelmun tai leivinpaperin palaa apuna käyttäen.
4. Laita uunipelti pakkaseen noin 10 minuutiksi.
5. Laita uuni lämpiämään noin 160 asteeseen.
6. Paista keksejä noin 10-13 minuuttia kunnes ne ovat saaneet hieman väriä. Anna keksien jäähtyä ensin pellillä ja sitten ritilällä. Keksit ovat kuumana pehmeitä, mutta kiinteytyvät viiletessä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s