Munaton ja gluteeniton suklaakakku

suklaakakkumtongton

Sain haasteeksi tehdä kananmunattoman, gluteenittoman ja laktoosittoman kakun äitini syntymäpäiväjuhliin. Pitkän pohdiskelun jälkeen päädyin tähän kahden suklaan suklaakakkuun. Tässä ihanan täyteläisessä suklaakakussa suklaata ei ole säästelty: täytteenä ja ensimmäisenä kuorrutteena on vatkattu maitosuklaaganache, päällä vielä tummasuklaaganache. Vinkki: kakku on parhaimmillaan päivän-parin vanhana.

Määrä: yksi kakku noin 20-23cm kakkuvuokaan.
Säilyvyys: kakku säilyy jääkaapissa muutaman päivän. Sopii pakastettavaksi. Sulata jääkaapissa yön yli.

Ainekset:
Kakkupohja (alkuperäinen ohje löytyy tästä):
4 dl gluteenitonta jauhoseosta (käytin Sunnuntain jauhoseosta)
2 dl sokeria
1 dl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 dl maitoa
1 1/2 dl jogurttia
100 g voisulaa

Täytteeksi:
noin 3-4 rkl aprikoosihilloa

Maitosuklaaganache:
200 g Brunbergin laktoositonta ja gluteenitonta maitosuklaata
2 3/4 dl kermaa

Tummasuklaaganache:
200 g Brunbergin laktoositonta ja gluteenitonta tummaa suklaata
2 dl kermaa

Koristeita oman maun mukaan

Ohje:

Valmista ganachet (mielellään edellisenä päivänä):
1. Rouhi maitosuklaa ja laita suklaarouhe kuumuutta kestävään astiaan.
2. Kiehauta kerma ja kaada suklaarouheen joukkoon.
3. Sekoita massa rauhallisesti lusikalla tasaiseksi.
4. Anna massan jäähtyä kylmäksi, ensin huoneenlämmössä ja sitten jääkaapissa, mieluiten yön yli.
5. Tee tummasuklaaganache samalla tavalla.

Kakkupohja (valmista mielellään edellisenä päivänä tai etukäteen pakastimeen):
6. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Vuoraa noin 20-23 cm pyöreä kakkuvuoka leivinpaperilla.
7. Sekoita kuivat aineet keskenään.
8. Lisää loput aineet taikinaan ja sekoita taikina tasaiseksi. Älä kuitenkaan vatkaa. Taikinan kuuluu olla paksua – älä lannistu.
9. Kaavi taikina vuokaan ja tasoita pinta.
10. Paista noin 40-45 minuuttia. Anna jäähtyä. Kakku on aluksi rapea pinnalta ja kostea pohjasta. Kosteus tasoittuu seuraavaan päivään mennessä.

Kokoaminen ja koristelu:
11. Leikkaa jäähtynyt kakku kahteen tai kolmeen osaan.
12. Lämmitä aprikoosihilloa hetki mikrossa. Levitä aprikoosihillo esim. silikonisudilla kakun väliin ja päälle.
13. Vatkaa kylmä maitosuklaaganache sähkövatkaimella kuohkeaksi. Ganache paksunee mitä kauemmin sitä vatkaa, ganachen tulee olla koostumukseltaan pursotettavaa.
14. Ota pieni osa ganachea talteen koristeluja varten (säilytä jääkaapissa). Levitä loppu ganache tasaisesti kakun väliin, päälle ja reunoille. Laita kakku hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.
15. Notkista tummasuklaaganache tasaiseksi, levitettäväksi massaksi – voit tarvittaessa lämmittää sitä pienen hetken mikrossa. Huom. ganache ei saa olla lämmintä, sillä silloin se sulattaa maitosuklaaganachen. Levitä tummasuklaaganache tasaisesti (varovasti) kakun päälle ja reunoille.
16. Koristele esim. maitosuklaaganache ruusukkeilla ja suklaakoristeilla – ohje löytyy tästä.

 

Mainokset

One thought on “Munaton ja gluteeniton suklaakakku

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s