6 tapaa käyttää taatelia leivonnassa

taatelipuustit

Olen jo pitkään etsinyt eri vaihtoehtoja valkaistulle sokerille ja viimeisin innostuksen kohteeni on taateli. Taateli on luontaisesti hyvin makea ja sopii erilaisiin leivonnaisiin korvaamaan sokerin terveellisemmin. Lisäksi taateli tuo mukavaa koostumusta leivonnaisiin. Taatelilla on oma makunsa, joten makeuttajana se toimii parhaiten voimakkaiden makujen, kuten suklaan, banaanin tai kanelin kanssa. Leivonnaisissa käytän taatelisosetta. Taatelisoseen teen sauvasekoittimella tai tehosekoittimella, joko liotetuista tai kiehautetuista taateleista. Tähän artikkeliin olen koonnut kuusi omaa suosikkiani. Otan myös kiitollisena vastaan uusia ideoita!

1. Kakut tai muffinssit: taateli antaa kakkutaikinaan makeutta ja koostumusta – sokeria tai voita ei tarvita! Minulla on lähes aina banaani-taatelikakkua tai muffinsseja pakastimessa äkillistä ja ylitsepääsemätöntä makeannälkää varten. Yksi viimeaikaisista suosikeistani ovat nämä banaani-suklaamuffinssit – ohje löytyy tästä. Vinkki: tällä ohjeella voit tehdä myös kakun.

banaanisuklaamuffinssi

2. Myslipatukat: taatelia ja banaanisosetta voi käyttää sokerin ja siirapin sijaan sidosaineena ja makeuttajana myslipatukoissa. Herkullisten, terveellisten ja täyttävien välipalapatukoiden ohje löytyy tästä.

myslipatukka

3. Raakapatukat: raakapatukat ovat hyvä suklaapatukan korvike makeannälkään – taateli toimii mainiona makeuttajana ja massana raakapatukoille. Raakapatukat tehdään soseuttamalla kaikki ainekset tasaiseksi massaksi tehosekoittimessa. Appelsiini-suklaa patukoiden ohje löytyy tästä.

taateliappelsiini

4. Raakakakkujen pohjana: taateleista ja pähkinöistä saa herkullisen ja helposti muokattavan torttupohjan raakakakuille. Täytevaihtoehtoja on monia – helpon täytteen saa cashew pähkinöistä ja suklaasta. Lähes raa’an banaani-suklaatortun ohje löytyy tästä.

raakakakku2

5. Raakamakeiset: taateli-pähkinämassasta saa myös herkullisia raakamakeisia. Nämä kahden raaka-aineen ’tryffelit’ on lisäksi myös todella helppo ja nopea valmistaa. Vinkki: tryffeleistä saa juhlavat kuorruttamalla ne tummalla suklaalla. Manteli-taatelipallojen ohje löytyy tästä.

taatelipallot

6. Pullan täytteenä: tiesitkö, että taatelisoseella voi korvata sokerin ja voin myös korvapuusteissa! Taatelisose on tahmeaa ja kosteaa, mutta ei voin tapaan imeydy taikinaan joten puusteista tulee erityisen mehukkaita. Tahmeiden taatelipuustieni ohje löytyy tästä.

taatelipuustit

Mainokset

2 thoughts on “6 tapaa käyttää taatelia leivonnassa

  1. Voi miten oiva postaus ja hyviä vinkkejä! Etenkin nuo tahmeat taatelipuustit menevät ehdottomasti kokeilulistalle 🙂

    • Kiitos kommentistasi – kannattaa ehdottomasti kokeilla! Taateli tosiaan taipuu moneen!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s