Kikherne-porkkanapihvit

kikhernepihvit

Kikherne-porkkanapihvit ovat maukkaita ja täyttäviä. Kikherneiden kypsentäminen tosin vie hieman aikaa, sillä kikherneitä tulee ensin liottaa yön yli (vähintään 8 tuntia) ja sitten keittää noin 1-2 tuntia – itse kypsennän aina noin kilon kuivattuja kikherneitä kerralla ja pakastan ne sopivan kokoisina annoksina. Voit toki käyttää myös säilykkeenä saatavia valmiiksi kypsennettyjä kikherneitä.

Määrä: Noin 15 pihviä.
Säilyvyys: Pihvit säilyvät muutaman päivän jääkaapissa. Sopii pakastettavaksi – sulata jääkaapissa yön yli.

Ainekset:

2-3 rkl oliiviöljyä
1 keskikokoinen sipuli
2-3 porkkanaa
noin 400 g kypsiä kikherneitä
1 kananmuna
1/2 dl kaurajauhoja
suolaa ja pippuria
kuivattua chilirouhetta
jauhettua paprikaa

Ohje:

1. Raasta porkkanat ja hienonna sipuli. Kuullota miedolla lämmöllä oliiviöljyssä kattilassa välillä sekoittaen noin 5 minuuttia.
2. Laita kikherneet, mausteet ja tilkka vettä tehosekoittimeen. Soseuta. Tarkasta maku ja lisää tarvittaessa mausteita.
3. Sekoita porkkana-sipuliseos, kananmuna ja kaurajauhot käsin kikhernemassaan. Laita massa jääkaappiin tekeytymään vähintään tunniksi.
4. Laita uuni lämpiämään noin 240 asteeseen. Vuoraa pelti foliolla ja voitele kevyesti oliiviöljyllä.
5. Muovaa massasta noin 1 cm paksuisia pihvejä. Paista pihvejä noin 20 minuuttia kunnes ne ovat saaneet hieman väriä. Vinkki: voit halutessasi ensin ruskistaa pihvit paistinpannulla – käytä voita tai öljyä paistamiseen.
6. Tarjoa esim. riisin tai perunan ja kermaviilikastikkeen kanssa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s