Hernekeitto

hernekeitto

Hernekeitto on yksi suosikki keitoistani – se on maukas ja erittäin helppo (tosin ei nopea) valmistaa. Itse teen aina ison erän kerralla ja pakastan sopivan kokoisina annoksina. Huom. hernekeiton valmistus tulee aloittaa edellisenä iltana, sillä herneitä täytyy lioittaa vähintään 10 tuntia.

Määrä: Noin 7 litraa.
Säilyvyys: Hernekeitto säilyy muutaman päivän jääkaapissa. Sopii pakastattavaksi. Pakasta sopivina annoksina. Sulata jääkaapissa yön yli (huom. hernekeitto sulaa hitaasti).

Ainekset:

1 kg kuivattuja luomu herneitä
2 isoa sipulia
suolaa ja pippuria maun mukaan

Ohje:

1. Aloita hernekeiton valmistus edellisenä iltana: huuhtele kuivatut herneet. Laita ne isoon (noin 10 litran) kattilaan ja lisää kylmää vettä niin että vettä on noin kaksinkertainen määrä herneisiin verrattuna. Anna herneiden liota yön yli, vähintään 10 tuntia.
2. Kaada liotus vesi pois ja huuhtele liotetut herneet. Laita herneet takaisin kattilaan ja lisää vettä niin että herneiden pinta peittyy hyvin. Laita herneet liedelle kiehumaan.
3. Hienonna sipulit ja lisää ne kattilaan.
4. Keitä hernekeittoa välillä sekoittaen noin pari tuntia kunnes herneet ovat hajonneet. Sekoita välillä ja lisää aina tarvittaessa vettä – tarkkaa veden määrää on vaikea sanoa, sillä se riippuu siitä kuinka kauan herneitä on liotettu, kuinka paljon vettä haihtuu keittämisen aikana sekä siitä miten paksusta/ohuesta keitosta kukin pitää.
5. Lisää lopuksi suolaa ja pippuria oman maun mukaan.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s