Ratatouille

ratatouille

Ratatouille on Provencelainen tomaattinen kasvispataruoka, jossa on munakoisoa ja kesäkurpitsaa. Se on helppo ja nopea valmistaa. Perinteisesti ratatouille valmistetaan uunissa, mutta itse teen sen kattilassa liedellä. Tarjoa riisin tai täysjyväohran kanssa tai ihan sellaisenaan maukkaan leivän kera.

Määrä: Noin kuusi annosta.
Säilyvyys: Ratatouille säilyy muutaman päivän jääkaapissa. Ei sovi pakastettavaksi.

Ainekset:

noin 1-2 rkl oliiviöljyä
1 keskikokoinen sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
1 munakoiso
1-2 kesäkurpitsaa (noin saman verran kuin munakoisoa)
1 punainen tai keltainen paprika
500 g tomaattimurskaa
noin 3 dl vettä
halutessa reilu 1 tl hunajaa tai tummaa sokeria (esim. palmusokeria)
suolaa ja pippuria maun mukaan
yrttejä maun mukaan esim. basilikaa, oreganoa, lipstikkaa
laakerinlehti
1-2 tl punaviinietikkaa
2 tuoretta tomaattia kuutioina
tuoretta basilikaa

Ohje:

1. Hienonna sipuli ja valkosipuli pieneksi. Kuullota miedolla lämmöllä oliiviöljyssä kattilassa välillä sekoittaen pari minuuttia.
2. Kuutioi munakoiso, kesäkurpitsa ja paprika ja lisää kattilaan. Kuullota miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.
3. Lisää tomaattimurska ja vettä niin että kasvikset peittyvät.
4. Lisää laakerinlehti, suola / pippuri ja hunaja / sokeri. Anna kiehua miedolla lämmöllä, välillä sekoittaen noin 30-40 minuuttia kunnes vihannekset ovat pehmeitä. Lisää tarvittaessa vettä.
5. Lisää lopuksi tuore tomaatti ja mausta punaviinietikalla ja yrteillä – lisää tarvittaessa suolaa / pippuria.
6. Tarjoa riisin tai täysjyväohran sekä tuoreen basilikan kera.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s