100% kaura aamupalamuffinssit (kananmunaton)

kauramuffinssi

Tämän terveellisempiä – mutta herkullisia – muffinsseja ei varmaan ole – muffinssit ovat kuitupitoisia, vähärasvaisia ja ne on makeutettu omenasoseella ja vaahterasiirapilla. Näiden gluteenittomien ja kananmunattomien muffinssien koostumus on mukavan pehmeä – rusinat ja mantelilastut tuovat suuntuntumaa. Huom. muffinssit eivät ole kovin makeita, lisää halutessa vaahterasiirappia tai tummaa sokeria. Ohje on muokattu Chocolate Covered Katien breakfast oatmeal trail mix cupcakes ohjeesta.

Määrä: noin 10 kpl.
Säilyvyys: Parasta uunituoreena, säilyy 2-3 päivää ilmatiiviissä rasiassa huoneen lämmössä. Sopii pakastettavaksi. Sulata mikrossa tai huoneen lämmössä.

Ainekset:

Taikina:
120 g kaurahiutaleita
10 g vehnäleseitä (tai vaihtoehtoisesti kauraleseitä)
ripaus suolaa
1/2 tl kanelia
150 g omenasosetta
1 rkl rypsiöljyä
2 1/2 rkl vaahterasiirappia
50 g rusinoita
20 g murskattuja mantelilastuja
1 pieni omena kuutioituna

Ohje:

1. Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Vuoraa muffinssipelti vuoilla.
2. Laita kaikki aineet kulhoon. Sekoita taikina tasaiseksi lusikalla, älä vatkaa.
3. Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista noin 20 minuuttia.

Mainokset

3 thoughts on “100% kaura aamupalamuffinssit (kananmunaton)

  1. Vaikuttaa tosi herkullisilta!
    Pitää ehdottomasti kokeilla 🙂 Vähän niinkuin myslimuffinsseja. Pidän erityisesti rusinoista kaurahiutaleiden ja omenan kera.

    • Nämä ovat kyllä hyviä, vähän niin kuin muffinssin ja leivän välimuoto. Suosittelen muuten käymään Chocolate Covered Katien blogissa jos hän ei ole sinulle jo entuudestaan tuttu – sieltä löytyy innovatiivisia ideoita terveellisempiin leivonnaisiin!

      • Olenkin jo Katien blogia lueskellut useamman vuoden ajan. Siellä on kyllä kaikkea todella herkullista, useampaa reseptiä olen jo kokeillutkin. Hieman pikottaisi myös ostaa hänen uusi reseptikirjansa, joka ilmestyi muutama kuukausi sitten.
        Ainoa mikä hieman Katien ohjeissa harmittaa, on runsas makeutusaineiden käyttö, jostain syystä en oikein itse perusta makeutusaineista, pienissä määrin ne menevät, mutteivat välttämättä jokaisessa leivonnaisessa. Hän käyttää myös paljon ksylitolia, mikä on suomessa varsin hintavaa…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s