Marianne tryffelit

mariannetryffelit

Tryffelit ovat suklaasta ja kermasta tehtyjä pehmeitä, täyteläisiä makeisia, jotka joko kieritellään kaakaojauhossa tai kuorrutetaan suklaalla. Tryffelit voi maustaa oman maun mukaan – minttusuklaan ystävänä tällä kertaa käytin marianne crushia. Tryffelimassa eli ganache on erittäin monikäyttöinen, sillä makeisten lisäksi sitä voi käyttää kakkujen tai muffinssien täytteeksi tai kuorrutteeksi. Ganachen voi myös vatkata ja käyttää kuorrutteena kermavaahdon tavoin – katso esimerkki ohje tästä.

Määrä: Noin 40 kpl, koosta riippuen.
Säilyvyys: Tryffelit säilyvät pari viikkoa jääkaapissa. Tryffelit voi myös pakastaa. Sulata jääkaapissa yön yli.

Ainekset:

200 g suklaata (käytin Fazerin sinistä)
1 1/2 dl kermaa
25 g voita
noin 200 g marianne crushia

kuorrutukseen kaakaojauhetta

Ohje:

1. Rouhi suklaa ja laita suklaarouhe ja kuutioitu voi kuumuutta kestävään astiaan.
2. Kiehauta kerma ja kaada suklaarouheen joukkoon.
3. Sekoita massa rauhallisesti lusikalla tasaiseksi.
4. Sekoita massaan lopuksi marianne crush.
5. Anna massan jäähtyä kylmäksi, ensin huoneenlämmössä ja sitten jääkaapissa, mieluiten yön yli.
6. Siivilöi reilusti kaakaojauhetta lautaselle.
7. Ota massasta lusikalla nokareita. Pyörittele kaakaojauhossa käsin palloiksi.
8. Säilytä tryffelit jääkaapissa tai pakastimessa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s