Appelsiinisuklaa fudge

suklaafudge

Tällä ohjeella voi helposti ja nopeasti tehdä omasta lempi suklaasta fudgea. Itse olen tällä kertaa käyttänyt Maraboun appelsiinikrokantti suklaata, mutta esim. Maraboun minttukrokantti toimii myös hyvin. Itse pidän fudgesta jossa on kuiva kuori ja pehmeä sisus – tämän saa aikaan kuivaamalla fudgea ritilällä noin vuorokauden ajan. Jos pidät tahmeammasta fudgesta voit jättää tämän viimeisen työvaiheen väliin.

Määrä: Noin 400 g.
Säilyvyys: Fudge säilyy ilmatiiviissä rasiassa jääkaapissa muutaman viikon. Ei sovi pakastettavaksi.

Ainekset:

200 g suklaata (käytin Maraboun appelsiinikrokantti suklaata)
200 g kondensoitua maitoa (1/2 tölkkiä)
noin 2 rkl kaakaojauhetta

Ohje:

1. Vuoraa vuoka leivinpaperilla (noin 10 x 10 cm).
2. Rouhi suklaa.
3. Laita vettä kiehumaan kattilaan.
4. Laita kaikki aineet lämpöä kestävään kulhoon – lasikulho on paras tähän tarkoitukseen. Sulata vesihauteessa tasaiseksi massaksi silloin tällöin sekoittaen.
5. Kaada massa vuokaan ja tasoita pinta sileäksi.
6. Anna fudgen jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja sitten jähmettyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia.
7. Paloittele jähmettynyt fudge.  Anna fudge palojen vielä kuivua huoneenlämmössä ritilällä muutama tunti kunnes fudge ei ole enää tahmeaa.
8. Säilytä ilmatiiviissä rasiassa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s