Suolattu kinuski täytesuklaat

toffeesuklaa

Näiden yksinkertaisten täytesuklaiden täytteenä olen käyttänyt suolattua kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa – suolan voi halutessa jättää pois, mutta se elävöittää kinuskin makua kivasti. Suklaa on näissä makeisissa pääosassa, joten kannattaa käyttää hyvänlaatuista suklaata. Täytekonvehtien teko vaatii näpertämistä ja kärsivällisyyttä ja täytyy myöntää että minun pitää vielä hieman harjoitella (ja hankkia kunnon suklaamuotti – joulupukki huom!). Huom. näiden täytesuklaiden valmistukseen tarvitset suklaa- tai jääpalamuotin.

Määrä: 450 g, noin 30 kpl.
Säilyvyys: Makeiset säilyvät pari viikkoa jääkaapissa – ne voi myös pakastaa. Sulata jääkaapissa yön yli.

Ainekset:

Täyte:
200 g eli 1/2 tölkkiä kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa (dulce de leche)
ripaus suolaa

Kuorrutus:
noin 300 g tummaa suklaata

Ohje:

1. Sekoita ripaus suolaa kinuskiin – tarkasta maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Laita kinuski pursotuspussiin.

Suklaan sulatus:
2. Rouhi suklaa.
3. Sulata noin 2/3 suklaasta mikrossa pienellä lämmöllä, välillä sekoittaen kunnes suklaa on tasaista.
4. Sekoita joukkoon loppu suklaarouhe, sekoita kevyesti ja anna seisoa hetki.
5. Lämmitä suklaata vielä hetki mikrossa pienellä lämmöllä niin että seos on tasaista.

Muottien täyttö:
6. Kaada muotti täyteen sulaa suklaata. Kopsauta muottia pari kertaa pöytää vasten niin että ilmakuplat lähtevät. Käännä muotti ylösalaisin esim. kulhon yläpuolelle niin että ylimääräinen suklaa valuu pois. Kun ylimääräinen suklaa on valunut pois, käännä muotti ja kaavi muotin pinnalta ylimääräinen suklaa. Käännä muotti taas ylösalaisin ja anna suklaan jähmettyä huoneen lämmössä noin tunti-pari. Jähmettymistä voi nopeuttaa laitamalla muotti hetkeksi pakastimeen – huom. suklaan ulkonäkö saattaa kärsiä. Pidä loppu suklaa lämpimänä esim. vesihauteessa.
7. Kun suklaa on jähmettynyt, täytä kuoret. Huom. jätä tilaa kannelle. Lisää lopuksi sulaa suklaata esim. lusikalla kanneksi. Tasoita pinta varovasti. Anna jähmettyä hetki jääkaapissa tai pakastimessa.

Jätä kommentti