Banaani-suklaa kääretorttu

kaaretorttu

Kääretorttu on helppo ja nopea herkku – pohjaa paistetaan vain 8 minuuttia – ja se sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen. Arkisempiin iltapäivän teehetkiin voit tarjota kääretortun ihan sellaisenaan, kääretortusta saa juhlavamman kuorruttamalla ja koristelemalla, kun taas päivälliskutsujen jälkiruuaksi voi kääretortusta tehdä leivoksia. Täytteessä on vain mielikuvitus rajana, mutta yleensä käytetään kermaa, rahkaa tai tuorejuustoa sekä marjoja, hedelmiä tai hilloa. Kääretortusta saa myös helposti gluteenittoman vaihtamalla jauhon perunajauhoihin. Vinkki: kääretorttu ei halkea rullattaessa jos sen rullaa lämpöisenä ja antaa jäähtyä rullalla.

Määrä: Yksi kääretorttu sopivasti noin 12 hengelle.
Säilyvyys: Kääretorttu on parhaimmillaan samana päivänä, mutta säilyy jääkaapissa pari päivää. Sopii pakastettavaksi, tosin koostumus ja ulkonäkö hieman kärsii. Sulata jääkaapissa yön yli.

Ainekset:

Pohja:
4 kananmunaa
1 dl sokeria
1/2 dl spelttijauhoa
1/2 dl perunajauhoa
1/2 dl kaakaojauhoa
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
2 1/2 dl suklaakermaa
200 g maustamatonta rahkaa
noin 2 tl vaniljasokeria
noin 3 banaania
suklaarouhetta

Koristeeksi:
noin 2 dl kermaa
koristeita oman mielen mukaan

Ohje:

Pohja:
1. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
2. Vatkaa munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahdon tulee olla väriltään luonnonvalkoista.
3. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja siivilöi jauhot vähän kerrallaan taikinaan. Kääntele jauhot taikinaan varovasti nuolijalla.
4. Kaada taikina varovasti uunipellille ja tasoita pinta. Paista pohjaa noin 8 minuuttia kunnes se on kuohkea.
5. Kumoa pohja heti puhtaan keittiöpyyhkeen päälle ja irroita leivinpaperi varovasti. Rullaa pohja varovasti leveyssuunnassa rullalle pyyhkeen kanssa. Anna jäähtyä.

Täyte:
6. Vatkaa suklaakerma löysäksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka ja vaniljasokeri.
7. Viipaloi banaanit ohuiksi siivuiksi.
8. Avaa pohja. Levitä kerma-rahkaseos ja banaanisiivut tasaisesti pohjan päälle. Ripottele lopuksi suklaarouhe.
9. Kääri pohja varovasti ja tiiviisti rullalle pyyhettä apuna käyttäen.
10. Laita vähintään tunniksi jääkaappiin tekeytymään.
11. Leikkaa päädyt pois ja koristele haluamallasi tavalla.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s