Lebkuchen eli Saksalaiset joulupikkuleivät (gluteeniton)

lebkuchen

Lebkuchen on perinteinen Saksalainen mausteinen joulupikkuleipä, joka kuorrutetaan suklaalla tai sokerikuorrutteella. Oma suosikkini on tämä luontaisesti gluteeniton mantelijauhoista tehty Elisenlebkuchen. Nämä pikkuleivät ovat koostumukseltaan pehmeitä ja paranevat vanhetessaan eli ne kannattaa tehdä viikkoa-paria ennen joulua. Mausteita voi vaihdella oman maun mukaan.

Määrä: Noin 20 pikkuleipää, koosta riippuen.
Säilyvyys: Nämä pikkuleivät ovat parhaimmillaan muutaman päivän vanhoina. Pikkuleivät säilyvät muutaman viikon ilmatiiviissä rasiassa huoneen lämmössä. Sopii pakastettavaksi. Sulata huoneen lämmössä tai mikrossa.

Ainekset:

Taikina:
2 valkuaista
200 g tummaa sokeria (käytin kookos- ja fariinisokeria suhteessa 1:1)
1 rkl vaniljasokeria
1/4 tl manteliaromia
225 g mantelijauhoa
1/2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
ripaus neilikkaa
65 g pilkottua hillottua appelsiininkuorta
1 luomu appelsiinin kuoren raaste

Kuorrutteet:
paksu tomusokeri-vesi kuorrute
noin 75 g tummaa suklaata ja 1 tl öljyä sulatettuna ja sekoitettuna

Ohje:

1. Laita uuni lämpenemään 140 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla – Huom! käytä ikileivinpaperia, sillä taikina tarttuu kypsyessä kiinni alustaan.
2. Vaahdota valkuaiset.
3. Lisää sokerit ja vatkaa vielä noin kaksi minuuttia.
4. Lisää mantelijauho, leivinjauhe ja mausteet. Vatkaa taikina tasaiseksi. Taikinan kuuluu olla tahmeaa.
5. Ota taikinasta lusikalla kekoja pellille. Muovaa keot kostutetuin sormin kummuiksi.
6. Paista noin 25 minuuttia, kunnes pikkuleivät ovat saaneet hieman väriä. Valmista kuorrutteet.
7. Levitä kuorrutteet lämpimien pikkuleipien päälle. Anna jäähtyä. Pikkuleivät ovat aluksi aika kovia, mutta pehmenevät ja tasoittuvat vanhetessaan.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s