Florentinet eli mantelilastut

florentinet

Florentinet ovat alun perin Italialaisia makeita mantelilastuista ja hilloituista hedelmänpaloista tehtyjä rapeita pikkuleipiä, jotka on vielä lisäksi usein kastettu suklaaseen. Perinteisesti florentinet ovat muodoltaan pyöreitä, mutta minusta on helpompaa tehdä pellillinen, jonka leikkaan sopivan kokoisiksi paloiksi. Näin myös lopputuloksesta tulee yhdenmukaisempi, sillä florentinet leviävät epätasaisesti paistuessaan.

Määrä: Pellillinen, noin 80 kpl koosta riippuen.
Säilyvyys: Florentinet säilyvät noin kuukauden ilmatiiviissä rasiassa huoneen lämmössä.

Ainekset:

180 g voita
200 g sokeria
100 g vehnäjauhoja
2 rkl kermaa
300 g mantelilastuja

halutessa lisukkeita esim. hillottuja hedelmänpaloja
halutessa suklaata kuorrutukseen

Ohje:

1. Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
2. Paahda mantelilastut: levitä mantelilastut uunipellille leivinpaperin päälle ja paahda noin 10-15 minuuttia kunnes ne tuoksuvat paahdetuilta ja ovat saaneet hieman väriä. Aluksi voi näyttää että mitään ei tapahdu, mutta kun mantelit ovat tarpeeksi kuumia ne paahtuvat nopeasti – eli pidä niitä silmällä etteivät ne pala. Siirrä mantelit heti viileälle alustalle, sillä rasvapitoisuutensa ansiosta ne jatkavat paahtumista niin kauan kun niissä on lämpöä.
3. Vähennä uunin lämpötilaa 180 asteeseen.
4. Sulata voi ja sokeri kattilassa matalalla lämmöllä. Kun seos on tasaista nosta lämpötilaa ja keitä seosta noin 1 minuutti välillä sekoittaen. Anna hieman jäähtyä.
5. Sekoita vehnäjauho ja kerma voi-sokeriseokseen. Sekoita joukkoon lopuksi paahdetut mantelilastut ja lisukkeet.
6. Painele massa käsin pellille tasaiseksi, tiiviiksi levyksi. Vinkki: vaihtoehtoisesti voit nostaa massasta nokareita leivinpaperin päälle uunipellille tai muffinssivuuan koloihin (vuoraa kolojen pohjat leivinpaperilla). Huom. florentinet leviävät paistettaessa, joten muffinssivuoka on kätevä tasaisen lopputulokset aikaansaamiseksi.
7. Paista florentinelevyä noin 10-15 minuuttia kunnes se on väriltään kauniin keltainen. Anna jäähtyä hetki. Leikkaa florentinelevy paloiksi kun se on vielä lämmin ja pehmeä. Anna florentinien jäähtyä täysin – ne kovettuvat viiletessä. Vinkki: nämä pikkuleivät ovat rasvaisia joten kannattaa nostaa valmiit pikkuleivät hetkeksi talouspaperin päälle niin että ylimääräinen rasva imeytyy pinnalta.
8. Halutessa voit kastaa florentinien alapuolen vielä sulaan suklaaseen.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s