Marmeladit

marmeladit

Herkullisia marmeladeja on erittäin helppo tehdä itse kotona. Omatekoiset marmeladit ovat kaupan marmeladeja pehmeämpiä. Marmeladeja voi tehdä mistä tahansa marja- tai hedelmäsoseesta – itse käytän valmiita soseita, tämän vuoden makuina ovat Piltin omena ja mustikka sekä omena ja ruusunmarja. Huomioithan että marmeladeihin tulee käyttää voimakkaan makuista sosetta, sillä muuten marjan tai hedelmän maku ei tule esiin.
Määrä: Noin 250 – 300 kpl, koosta riippuen.
Säilyvyys: Marmeladit säilyvät muutaman viikon ilmatiiviissä astiassa jääkaapissa.

Ainekset:

5 dl vettä
15 g agar jauhetta (saatavilla apteekista)
6 dl sokeria
1 1/2 dl sosetta (esim. tyrni-omena, omena-mustikka, omena-ruusunmarja)
1 tl viinihappoa (saatavilla apteekista)

erikoishienoa sokeria valmiiden marmeladien sokeroimiseen

Ohje:

1. Laita vesi, sokeri ja agar jauhe kattilaan. Keitä hiljalleen noin 5 minuuttia. Anna seoksen jäähtyä hetki.
2. Sekoita viinihappo soseeseen ja lisää sokeriseokseen.
3. Kaada seos laakeaan astiaan. Anna hyytyä huoneen lämmössä.
4. Leikkaa paloiksi tai ota pienellä muotilla paloja.
5. Sokeroi palat.
6. Anna marmeladien kuivua huoneenlämmössä ritilällä noin 2-3 vuorokautta. Kääntele välillä että marmeladit kuivuvat joka puolelta. Voit myös lisätä sokeria tarvittaessa.
7. Säilytä marmeladit ilmatiiviissä astiassa.

Mainokset

2 thoughts on “Marmeladit

  1. Täytyy kyllä sanoa, että sulla on tosi usein jotenkin tosi kivoja reseptejä! Sellaisia, että alkaa heti tehdä mieli kokeilla itse. 🙂

    • Voi kiitos! Kannattaa kokeilla – suurin osa ohjeista on aika helppoja ja nopeita toteuttaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s