Vanilja gelato

gelato

Gelato on Italialaista kananmunankeltuaisista ja kermasta tehtyä jäätelöä. Aito gelato ei ole terveellisemmästä päästä, mutta se on niin ihanan täyteläistä – juhlava jälkiruoka vaikka päivälliskutsuille. Koska vanilja on olennaisessa osassa tässä gelatossa ei kannata pihistellä vaan käyttää vaniljatangon siemeniä. Tämä ohje on Alex Bakerin kirjasta ’500 ice creams and sorbets’. Terveellisempi vaniljajäätelön ohje löytyy tästä.

Määrä: Noin 1 litra.
Säilyvyys: Gelato säilyy noin kuukauden pakastimessa. Ota jäätelö huoneenlämpöön noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.

Ainekset:

Jäätelömassa:
3 dl kevyt maitoa
1 vaniljatangon siemenet (leikkaa tanko pituussuunnassa halki ja kaavi siemenet terävällä veitsenkärjellä)
6 kananmunan keltuaista
115 g sokeria (määrää voi halutessa vähentää)

Lisäksi:
3 dl kermaa

Ohje:

1. Kuumenna maito ja vanilja kiehuvaksi. Anna seoksen seisoa noin 10 minuuttia.
2. Laita vettä kiehumaan isoon kattilaan.
3. Vaahdota keltuaiset ja sokeri kuumuutta kestävässä kulhossa.
4. Vatkaa maito keltuaisvaahtoon.
5. Siirrä kulho kattilan päälle. Sekoita massaa puisella lusikalla kunnes se paksunee noin jogurtin paksuiseksi. Kaada valmis kiisseli kannuun tai kulhoon ja peitä kiisselin pinta muovikelmulla (muovikelmu estää kalvon muodostumisen kiisselin päälle). Anna kiisselin jäähtyä ja siirrä jääkaappiin.
6. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele se kylmään kiisseliin.
7. Kaada massa jäätelökoneeseen ja jäädytä. Kaavi valmis jäätelö astiaan ja pakasta.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s