Tuilet eli vohvelit

tuilet

Tuile on ohut, rapea vohveli joka sopii hyvin jäätelön seuralaiseksi. Näitä vohveleita on helppo ja nopea valmistaa ilman vohvelirautaa. Lämpimät vohvelit ovat pehmeitä ja ne voi leikata tai muovata haluamaansa muotoon vaikka kupeiksi. Vinkki: voit vaihtaa kaakaojauhon vehnäjauhoihin jos et halua suklaisia vohveleita. Ohje on Jacqueline Bellefontainen kirjasta ’What’s cooking chocolate’.

Määrä: Noin 6 isoa vohvelia.
Säilyvyys: Vohvelit säilyvät muutaman viikon ilmatiiviissä rasiassa huoneen lämmössä.

Ainekset:

1 kananmunan valkuainen
50g hienoa sokeria
30g vehnäjauhoja tai 15 g vehnäjauhoja ja 15 g kaakaojauhetta
25g sulaa voita

Ohje:

1. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
2. Vatkaa kananmunan valkuainen ja sokeri.
3. Siivilöi ja vatkaa jauhot taikinaan. Vatkaa lopuksi voisula taikinaan.
4. Levitä noin 1 ruokalusikallinen taikinaa leivinpaperille ympyrän muotoon.
5. Paista vohveleita noin reilut 5 minuuttia. Vohvelit voi välillä ottaa pois uunista viilenemään ja laittaa takaisin uuniin niin että ne eivät pala mutta kovettuvat.
6. Laita kuuma vohveli esim. juomalasin päälle niin että saat halutun kuppi tai vene muodon ja anna jäähtyä. Vinkki: voit myös levittää taikinan pellille levyksi ja ottaa vielä pehmeästä vohvelista piparkakkumuotilla haluttuja muotoja tai leikata taikinan esim. kolmioiksi.
7. Anna vohvelien kovettua seuraavaan päivään.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s