Mantelisuklaakakku (gluteeniton)

 mantelisuklaakakku

Mantelisuklaakakku on yksi lempikakuistani ja toimii hyvin myös ilman kuorrutetta. Tämä neljän raaka-aineen gluteeniton suklaakakku on tavallista terveellisempi, sillä siinä ei ole lainkaan vehnäjauhoja tai voita. Lisäksi olen korvannut alkuperäisen ohjeen valkoisen sokerin intiaanisokerilla. Itse pidän tummasta suklaasta – jos käytät vaaleampaa suklaata voit vähentää sokerin määrää. Tämä kakku on koostumukseltaan voimakkaan suklainen, tiivis ja kostea. Ohje on muokattu Claudia Roden`s gateau au chocolat ohjeesta, joka on julkaistu kirjassa Green & Black’s Organic Ultimate Chocolate Recipes – The New Collection.

Määrä: Yksi kakku noin 20-23 cm kakkuvuokaan. Tarpeeksi noin 10 hengelle.
Säilyvyys: Kakku säilyy jääkaapissa 4-5 päivää. Sopii pakastettavaksi. Sulata jääkaapissa yön yli.

Ainekset:

Taikina:
250 g 70% tummaa suklaata (käytin Green & Blacks)
6 isoa kananmunaa
70 g intiaanisokeria (tai 35 g sokeria ja 40 g erytritolia)
100 g mantelijauhoa

halutessa manteliaromia
halutessa mantelirouhetta

Päällys:
noin 125 g tummaa suklaata
nokare (10-15 g) voita

halutessa aprikoosihilloa
halutessa koristeeksi esim. paahdettuja mantelilastuja tai wiener nougat crushia

Ohje:

1. Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen.
2. Vuoraa kakkuvuoka leivinpaperilla. Itse leikkaan ympyrän pohjaan ja kaksi suikaletta sivuille. Vaihtoehtoisesti voit voidella vuuan ja jauhottaa mantelijauholla.
3. Sulata suklaa.
4. Eroittele keltuaiset ja valkuaiset.
5. Laita valkuaiset kulhoon ja vatkaa ne kovaksi vaahdoksi.
6. Vatkaa sokeri, (manteliaromi jos käytät) ja keltuaiset vaahdoksi, lisää hieman jäähtynyt sula suklaa ja mantelijauho.
7. Yhdistä taikinat varovasti: sekoita ensin pari lusikallista valkuaisvaahtoa suklaataikinaan. Lisää sitten loput. Älä vatkaa vaan sekoita taikina varovasti lastalla käännellen tasaiseksi. Halutessa sekoita varovasti joukkoon mantelirouhe.
8. Kaavi taikina varovasti vuokaan ja laita uuniin. Paista 30-45 minuuttia.
9. Anna kakun jäähtyä hetki ennen kuin poistat sen vuuasta.
10. Sulata suklaa ja voi, sekoita tasaiseksi. Levitä halutessa ensin marmeladia kakun päälle. Kuorruta suklaalla. Koristele haluamallasi tavalla.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s