Kinuskimoussekakku

kinuskimoussekakku

Olet jo ehkä huomannut, että pidän moussekakuista – raikkaan mansikkamoussekakun ohje löytyy tästä ja täyteläisen vaniljamoussekakun ohje tästä. Kolmas suosikkitäytteeni on kinuskimousse ja vadelma. Kinuskimoussen teen toffeeksi keitetystä kondensoidusta maidosta. Vadelmat, erityisesti pakastetut vadelmat jotka ovat hieman kirpeämpiä, sopivat mielestäni erittäin hyvin tasapainottamaan toffeen imelyyttä. Tämäkin moussekakku on helppo ja nopea tehdä – tosin kakku kannattaa tehdä edellisenä päivänä, jotta täyte ehtii hyytyä hyvin.

Määrä: 1 pieni kakku noin 20 cm kakkuvuokaan, sopivasti noin 10 hengelle.
Säilyvyys: Täytekakku on parhaimmillaan samana päivänä, mutta säilyy jääkaapissa pari päivää. Sopii pakastettavaksi, tosin koostumus ja ulkonäkö hieman kärsii. Sulata jääkaapissa yön yli.

Ainekset:

Kakkupohja:
4 isoa tai 5 pientä kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Kinuskimousse:
1 purkki toffeeksi keitettyä kondensoitua maitoa (jääkaappikylmänä)
3 liivatelehteä
tilkka vettä
noin 3 tl vaniljasokeria
2 1/2 dl kermaa

Lisäksi:
noin 350 g vadelmia (käytän pakastevadelmia)

Koristelu:

Vadelmahyytelö:
noin 200 g vadelmia
noin 2 rkl sokeria
tilkka vettä
1 liivatelehti

noin 4 dl kermavaahtoa

Ohje:

Kakkupohja (valmista mielellään edellisenä päivänä):
1. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
2. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
3. Vatkaa munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahdon tulee olla väriltään luonnonvalkoista.
4. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja siivilöi jauhot vähän kerrallaan taikinaan. Kääntele jauhot taikinaan varovasti nuolijalla.
5. Kaada taikina varovasti uunipellille ja tasoita pinta. Paista pohjaa noin 8 minuuttia kunnes se on kuohkea ja kullankeltainen. Anna jäähtyä.

Kinuskimousse:
6. Vatkaa jääkaappikylmä toffee sähkövatkaimella kuohkeaksi.
7. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi.
8. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla.
9. Kiehauta tilkka vettä. Purista vesi liivatteista ja sekoita ne kuumaan veteen niin että liivatteet sulavat kokonaan. Kaada liivateseos ohuena vanana toffeen joukkoon koko ajan vatkaten.
10. Lisää kermavaahto toffeeseokseen ja sekoita lusikalla tasaiseksi mousseksi.

Kakun täyttö ja koristelu:
11. Tarvitset läpimitaltaan noin 20 cm irtopohjavuoan. Leikkaa kakkupohjasta kolme vuoan pohjan kokoista ympyrää.  Yhdestä pellillisestä saat yhden kokonaisen ympyrän. Kaksi ympyrää joudut kokoamaan paloista.
12. Vuoraa irtopohjavuoka hyvin muovikelmulla. Laita kokonainen ympyrä yläpuoli alaspäin vuokaan. Lusikoi noin puolet toffeemoussesta ensimmäisen kakkulevyn päälle. Ripottele päälle puolet vadelmista. Kokoa seuraava ympyrä moussen päälle. Täytä kuten edellä ja kokoa viimeinen ympyrä. Peitä muovikelmulla ja hyydytä jääkaapissa muutama tunti, mielellään yön yli.
13. Valmista vadelmahyytelö: laita vadelmat, sokeri ja tilkka vettä kattillaan. Kiehauta hetki lusikalla sekoittaen.
14. Laita liivatelehti likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Purista vesi liivatteesta ja sekoita se vedelmakastikkeen joukkoon niin että liivate sulaa kokonaan. Anna hyytelön jäähtyä ja hieman hyytyä, välillä sekoittaen.
15. Kumoa kakku alustalle. Levitä vadelmahyytelö kakun päälle – voit käyttää reuna tai piparkakkumuottia apuna jos vadelmahyytelö on vielä juoksevaa. Anna päällysen hyytyä jääkaapissa noin 1 – 2 tuntia. Koristele kermavaahdolla.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s