Kaura-banaanikeksit (sokeriton)

kaurabanaanikeksit

Kaikenlaiset keksit ovat suklaan ohella yksi heikkouteni ja halusinkin leipoa keksejä joita voisi syödä huoletta. Voivatkohan keksit olla tämän terveellisempiä? Näissä makeissa, gluteenittomissa kekseissä ei ole sokeria, vehnäjauhoja eikä rasvaa lainkaan. Tällä kertaa maustin keksit kanelilla ja pekaanipähkinöillä. Toinen hyvä vaihtoehto on suklaarouhe.

Määrä: Noin 25 keksiä.
Säilyvyys: Keksit säilyvät ilmatiiviissä rasiassa jääkaapissa pari viikkoa. Sopii pakastettavaksi – sulata huoneen lämmössä.

Ainekset:

Pohja:
2 suurehkoa banaania
noin 6 taatelia
1 kananmuna
ripaus suolaa
3/4 tl kanelia
4 dl kaurahiutaleita
100 g pekaanipähkinöitä rouheena

Ohje:

1. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
2. Pilko taatelit ja banaanit. Lisää kananmuna, suola ja kaneli. Soseuta esim. sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi.
3. Lisää banaani-taatelisoseeseen kaurahiutaleet ja sekoita tasaiseksi massaksi.
4. Pilko pekaanipähkinät ja sekoita taikinan joukkoon.
5. Pyörittele massasta käsin palloja ja muovaa ne keksin muotoon.
6. Paista noin 15 minuuttia.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s