Paras porkkanakakku

porkkanakakku

Tämä porkkanakakkuresepti on paras kokeilemistani. Kakku on kuohkea, maukas ja kostea. Porkkanakakku on hieman terveellisempi vaihtoehto, joko arkisiin teehetkiin ihan sellaisenaan tai juhliin kuorrutettuna. Kakku kannattaa tehdä hyvissä ajoin, sillä se on parhaimmillaan seuraavana päivänä kun maut ja kosteus ovat tasoittuneet. Tämä ohje on muokattu BBC Good Foodin yummu scrummy carrot cake ohjeesta. Vinkki: Tällä ohjeella voit tehdä joko kakun tai muffinsseja.


Määrä: Yksi noin 20-23 cm kakku tai noin 12 isoa tai noin 22 pientä muffinssia.
Säilyvyys: Säilyy ilmatiiviissä rasiassa jääkaapissa noin viikon. Sopii pakastettavaksi, pakasta mielellään ilman kuorrutetta. Sulata jääkaapissa yön yli.

Ainekset:

Taikina:
130 g muscovado tai fariinisokeria
1 3/4 dl rypsiöljyä
3 isoa kananmunaa
140 g hienoa porkkanaraastetta
1 luomuappelsiinin kuoren raaste
175 g speltti- tai vehnäjauhoja (käytin 100 g täysjyvä- ja 75 g ydinspelttijauhoa)
1 3/4 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl kanelia

Kuorrute:
noin 200 – 300 g Violan appelsiinituorejuustoa
noin 1/2 appelsiinin mehu

halutessa koristeita oman maun mukaan

Ohje:

Kakku:
1. Laita uuni lämpenemään 160 asteeseen.
2. Kuori ja raasta porkkanat. Raasta appelsiinin kuori.
3. Sekoita sokeri, öljy ja kananmunat.
4. Sekoita kuivat aineet keskenään.
5. Yhdistä kuiva ja kostea taikina, sekoita lusikalla tasaiseksi. Lisää porkkanaraaste ja appelsiininkuori.
6. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan tai lusikoi muffinssivuokiin. Paista noin 40-50 minuuttia. Anna jäähtyä.

Kuorrutus:
7. Sekoita tuorejuusto ja appelsiinimehu tasaiseksi, notkeaksi kuorrutteeksi. Levitä kakun päälle.
8. Koristele kakku haluamallasi tavalla.

Mainokset

3 thoughts on “Paras porkkanakakku

  1. Hei,
    Löysin ihanan ruokablogisi ihan sattumalta googlaillessani pannareita (löysin siis kuituisen kaurapannarisi). Selailin sitten siltä istumalta läpi käytännössä koko reseptiarkiston ja yllätyin positiivisesti 🙂
    Todella mukavia reseptejä toteutettuna hyvällä maulla. Tämä porkkanakakku etenkin kiinnitti huomioni, hauskuudeksini huomasinkin, että olin itse aiemmin tehnyt lähes samanlaisen, mutta piirakkana, sattumalta ja hyvää oli! Muskovadosokeri sopii mainiosti tuomaan porkkanakakkuun makua.
    Innostuin myös siitä, että resepteissäsi on paljon samaa ideaa, mitä itse haluan toteuttaa, eli hieman terveellisempää herkuttelua arkeen, ja miksei juhlaankin. Todella hienoa, tulen vierailemaan vielä jatkossakin.

    • Kiitos kommenteistasi – mukavaa kuulla, että ohjeista on iloa! Tarkoituksenani on kehittää reseptiarkisto omista suosikeistani. Erityisesti pyrin kokeilemaan erilaisia (luonnollisia) tapoja korvata sokeri, voi ja vehnäjauhot – kaikki uudet vinkit otetaan kiitollisuudella vastaan. Porkkanakakkuun terveellisempi sokeri vaihtoehto voisi muuten olla intiaanisokeri – oletko kokeillut? Tervetuloa uudelleen!

      • Porkkanakakkuun en ole intiaanisokeria kokeillut, mutta uskoisin myös sen olevan hyvin toimiva vaihtoehto. Siinähän on hieman vahvempi maku, mitä perussokerissa, joten toisi ehkä mukavaa mausteisuutta samalla 🙂 Pitää varmaan kokeilla seuraavalla kerralla!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s