Mureat murotaikinapikkuleivät

 

murotaikinakeksit

Meillä ei vietetä syntymäpäiväjuhlia ilman teemaan sopivia murotaikinapikkuleipiä – lapset haluavat ainakin ikäänsä vastaavia numerokeksejä. Tämä murotaikinaohje on maultaan paras kokeilemistani – lisäksi se on helppo tehdä ja muuntautuu moneksi: taikinasta voi tehdä tavallisia kuviopikkuleipiä, täytepikkuleipiä tai vaikka suklaapikkuleipiä – vain mielikuvitus on rajana. Olen myös käyttänyt tätä murotaikinaa suklaa tiffinissä sekä pullien päällä. Vinkki: suklaisia murotaikinapikkuleipiä saa vaihtamalla osan vehnäjauhoista kaakaojauheeksi. Ohje on Kate Shirazin kirjasta Cookie magic.

Määrä: Noin 50 – 100 kpl koosta riippuen.
Säilyvyys: Pikkuleivät säilyvät pari viikkoa ilmatiiviissä rasiassa huoneen lämmössä, joskin suklaalla kuorrutettuja tai täytettyjä pikkuleipiä kannattaa säilyttää jääkaapissa. Sopii pakastettavaksi. Sulata huoneen lämmössä.

Ainekset:

Taikina:
250 g huoneenlämpöistä voita
140 g tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria
375 g vehnäjauhoja
1 kananmuna

Ohje:

1. Vaahdota voi ja sokerit kuohkeaksi sähkövatkaimella.
2. Lisää kananmuna, koko ajan vatkaten.
3. Lisää vehnäjauhot pikkuhiljaa. Sekoita loput jauhot käsin ja muokkaa taikina tasaiseksi. Muodosta taikinasta pallo ja kääri se muovikelmuun. Laita taikina jääkaappiin lepäämään vähintään tunniksi. Voit myös tässä vaiheessa pakastaa osan taikinasta (sulata jääkaapissa yön yli).
4. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
5. Kaulitse taikina noin 3 mm paksuiseksi. Itse kaulitsen taikinan kahden ikileivinpaperin välissä. Lisää tarvittaessa jauhoa. Ota taikinasta haluamisi muotoja.
6. Paista 10-12 minuuttia ja siirrä ritilälle jäähtymään.
7. Koristele halumallasi tavalla.

Vaihtoehtoja:

Täyte:
vadelma- tai appelsiinihillo tai -marmeladi
maitosuklaa ja nutella (kuvassa yllä)

Kuorrutus:
tomusokerikuorrute (tomusokeria ja vettä tai sitruunamehua) ja strösseleitä tms. (alla)
suklaa kuorrutus (alla)

Esimerkkejä:

Ohut murotaikinatanko kastettu maitosuklaaseen:

murotaikinakeksi3

 

 

 

 

 

 

Osaan taikinaa lisätty kaakaojauhetta:

murotaikina2

 

 

 

 

 

Pikkuleivät kuorrutettu sokerikuorrutteella:

murotaikina3

Murotaikinaympyrä suklaapikkuleivän sisällä – eläinkuvio on tummaa suklaata, muu kuorrute maitosuklaata. Kuvio on saatu aikaan Wilsonin muotilla.

murotaikina

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s