Lähes raaka suklaatorttu mantelipohjalla

raakasuklaatorttu

Jatkan terveellisemmän suklaatortun teemoilta. Onnistuneen banaani-suklaatorttuni jälkeen halusin kehittää suklaisemman suklaatortun. Tämä gluteeniton ja kananmunaton suklaatorttu ei ole kovin makea ja maistuu voimakkaasti tummalle suklaalle ja kookokselle (vinkki: jos et pidä kookoksen mausta voit hyvin korvata kookosöljyn voilla). Käytetyn suklaan maku vaikuttaa paljon tortun makuun, joten suosittelisin käyttämään hyvänlaatuista suklaata! Koostumukseltaan torttu muistuttaa mielestäni tavallista suklaatorttua, sillä täyte on aika paksu ja täyteläinen – joskin mantelipohja on rakeisempi kun tavallinen murotaikinapohja. Täysin raaka tämäkään torttu ei kuitenkaan ole, sillä olen käyttänyt pohjassa paahdettuja manteleita ja täytteessä tavallista 70% suklaata.

Määrä: Yksi noin 20 x 30 cm torttu, noin 20 palaa koosta riippuen.
Säilyvyys: Säilyy kauan aikaa jääkaapissa. Sopii pakastettavaksi. Sulata jääkaapissa yön yli.

Ainekset:

Pohja:
noin 4 dl kuorellisia manteleita ja/tai pähkinöitä (käytin paahdettuja manteleita)
noin 3 taatelia
noin 3/4 dl kookosöljyä

Täyte:
noin 5 dl raakoja cashew pähkinöitä
3/4 dl vaahterasiirappia tms. makeutusainetta
200 g 70% tummaa suklaata (käytin Green & Blacks)
vettä tarpeen mukaan

Halutessa koristeluun:
noin 2 dl vispikermaa
noin 2 dl pehmeää rahkaa
sokeria maun mukaan (noin 2 tl)
vadelmia

Ohje:

Manteleiden tai pähkinöiden paahtaminen:
Jos haluat käyttää paahdettuja manteleita, levitä mantelit uunipellille, leivinpaperin päälle. Itse paahdan aina isomman erän kerrallaan, sillä paahdetut mantelit ovat herkullisia ihan sellaisenaan! Paahda manteleita 225 asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia kunnes ne tuoksuvat paahdetuilta ja ovat saaneet hieman väriä. Aluksi voi näyttää, että mitään ei tapahdu, mutta kun mantelit ovat tarpeeksi kuumia ne paahtuvat nopeasti – eli pidä niitä silmällä etteivät ne pala. Palaneet mantelit ovat kitkeriä (nm. kokemusta on). Siirrä mantelit heti viileälle alustalle, sillä rasvapitoisuutensa ansiosta ne jatkavat paahtumista niin kauan kun niissä on lämpöä.

Esivalmistelut:
1. Laita täytteen cashew pähkinät likoamaan kylmään veteen.

Pohja:
2. Hienonna ensin manteleita pienemmäksi tehosekoittimessa, lisää taatelit ja hienonna muruksi. Pohjan koostumus on makuasia, itse pidän koostumuksesta joka on mantelirouheen ja -jauhon välimailla.
3. Sekoita manteli-taatelimurun joukkoon kookosöljy.
4. Vuoraa piirakkavuoan tai pellin pohja leivinpaperilla ja painele massa kostutetuin käsin tai leivinpaperia apuna käyttäen tiiviiksi. Siirrä pohja jääkaappiin.

Täyte:
5. Sulata suklaa. Itse sulatan suklaan usemmitein mikrossa, pienellä teholla, 30-60 sekunttia kerrallaan.
6. Soseuta cashew pähkinät tehosekoittimessa, lisää tarvittaessa vettä niin että saat noin puuron paksuisen massan. Lisää sula suklaa ja vaahterasiirappi. Soseuta massa tasaiseksi – huom. massa on paksua. Massa saattaa jäädä hieman rakeiseksi pähkinöiden takia. Jos haluat erittäin silkkisen lopputuloksen voit käyttää valmista cashew voita.
7. Levitä täyte pohjan päälle tasaisesti. Hyydytä jääkaapissa vähintään muutama tunti, mielummin yön yli.

Koristele torttu:
8. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita joukkoon rahka ja mausta sokerilla.
9. Koristele haluamallasi tavalla.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s