Kanelikeksit

kanelikeksi

Pikkuleivät kuuluvat mielestäni juhliin ja teenkin paria, kolmea tai neljää eri pikkuleipälajia kaikkiin juhliin. Etsin ja kokeilen uudenlaisia pikkuleipäohjeita mielelläni. Tämä kanelikeksien ohje on Pullahiireltä. Nämä kanelikeksit muistuttavat ässiä, mutta ovat paljon nopeampia ja helpompia leipoa ja mielestäni myös paremman makuisia.

Määrä: Noin 20 kpl.
Säilyvyys: Pikkuleivät säilyvät ilmatiiviissä rasiassa noin viikon. Sopii pakastettavaksi. Sulata mikrossa tai huoneen lämmössä.

Ainekset:

Taikina:
112 g pehmeää voita
1 dl sokeria
3/4 dl ruokosokeria
1 kananmuna
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1/2 tl leivinjauhetta
1/4 tl ruokasoodaa

Päälle:
noin 1/2 rkl kanelia
noin 3 rkl erikoishienoa sokeria

Ohje:

Taikina:
1. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
2. Vaahdota voi ja sokerit.
3. Vatkaa kananmuna voi-sokeriseokseen.
4. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi.
5. Sekoita päällysen kaneli ja sokeri kulhossa.
6. Pyörittele keksitaikinasta palloja ja pyörittele pallot kaneli-sokeriseoksessa.
7. Paista noin 12-15 minuuttia. Nosta valmiit keksit ritilälle jäähtymään.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s