Suklaiset suklaatortut

suklaatortut

Pidän tummasta suklaasta ja voimakkaan suklaisista leivonnaisista – nämä suklaatortut ovat suklaafanien unelma: murotaikinakuoren sisällä on suklaista suklaisempi pehmeä täyte. Täytteen suklaisuutta voi kuitenkin säätää oman maun mukaiseksi vaihtamalla tumman suklaan maitosuklaaksi. Ohje on muokattu Gordon Ramseyn chocolate tart ohjeesta.


Määrä: Noin 20 kpl pientä, koosta riippuen tai yksi iso torttu.
Säilyvyys: Leivokset säilyvät jääkaapissa 2-3 päivää. Sopii pakastettavaksi. Sulata jääkaapissa yön yli.

Ainekset:

Murotaikinapohja:
300 g vehnäjauhoja
150 g tomusokeria
150 g kylmää voita kuutioituna
1 iso kananmuna kevyesti vatkattuna
noin 4 rkl kylmää vettä, tarpeen mukaan

Täyte:
300g suklaata (käytin 100g maitosuklaata ja 200g 70% tummaa suklaata)
1 dl kevytmaitoa
2 dl kermaa
2 kananmunaa
2 rkl sokeria (jos käytät tummaa suklaata)

Koristeluun:
kaakaojauhetta
suklaata

Ohje:

Pohjat:
1. Sekoita jauhot ja sokeri. Lisää puolet voista. Sekoita taikina käsin, mutta nopeasti, että voi ei sula liikaa. Hiero taikinaa niin että kuivat aineet ja voi sekoittuvat. Lisää loppu voi. Jatka sekoittamista kunnes taikinan koostumus muistuttaa leivänmuruja.
2. Tee taikinan keskelle kolo ja lisää muna ja noin puolet vedestä. Sekoita taikinaa kunnes se on tasaista ja saat muodostettua siitä pallon, lisää vettä tarvittaessa. Kääri taikina muovikelmuun ja siirrä jääkaappiin lepäämään vähintään tunniksi.
3. Kaulitse taikina noin 3 mm paksuiseksi levyksi ja ota taikinasta ympyrän muotoisella muotilla paloja. Painele palat muotteihin. Siirrä jääkaappiin vielä 10 minuutiksi.
4. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Laita tyhjiin pohjiin foliota ja paistokuulia (tai kuivia herneitä/papuja) ja paista pohjia noin 10 minuuttia. Poista folio ja kuulat.

Täyte:
5. Rouhi suklaa ja laita suklaarouhe kuumuutta kestävään astiaan.
6. Kiehauta kerma ja maito ja kaada suklaarouheen joukkoon. Sekoita massa rauhallisesti lusikalla tasaiseksi.
7. Vatkaa sekaan kananmunat ja sokeri. Kaada täyte siivilän läpi kannuun.
8. Täytä esipaistetut pohjat lähes täyteen. Paista noin 15-25 minuuttia kunnes täyte on hyytynyt, mutta ei vielä kovaa.
9. Anna jäähtyä ja koristele haluamallasi tavalla.

Tekstiä päivitetty: 29.7.2014

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s