Kaura-omenapaistos

omenapaistos

Omenapaistos on helppo ja terveellinen jälkiruoka jonka teko onnistuu myös lapsilta. Tämä munaton ohje on vähäsokerinen ja runsaskuituinen. Omenapaistoksesta saa myös helposti gluteenittoman vaihtamalla spelttijauhot kaurajauhoon. Appelsiinimehu ja aprikoosisose tuovat perinteiseen paistokseen raikkautta. Tarjoa lämmin omenapaistos kylmän vaniljakiisselin tai vaniljajäätelön kanssa.


Määrä: Iso vuoallinen, sopivasti noin 8 hengelle.
Säilyvyys: Parhaimmillaan lämpimänä suoraan uunista. Säilyy jääkaapissa pari päivää. Ei sovi pakastettavaksi.

Ainekset:

Päällys:
140 g kaurahiutaleita
100 g täysjyvä spelttijauhoa (tai kaurajauhoa)
1/2 rkl kanelia
100 g kylmää voita kuutioina
50 g tummaa sokeria (käytin intiaanisokeria)
1 rkl vaahterasiirappia

Täyte:
noin 1 kg omenoita (esim. Granny Smith ja Jonagold suhteessa 1:1)
1 appelsiinin mehu
purkki aprikoosisosetta (käytin piltin 125 g purkin)
halutessa sokeria

Ohje:

1. Kuori ja kuutioi omenat.
2. Laita uuni lämpiämään 190 asteeseen.
3. Sekoita kaurahiutaleet, jauhot ja kaneli. Lisää voi ja hiero käsin muruksi. Lisää sokeri ja siirappi ja hiero taikina tasaiseksi.
4. Laita omenat syvään uunivuokaan. Sekoita joukkoon appelsiinimehu ja aprikoosisose.
5. Ripottele murupäällys omenoiden päälle.
6. Paista noin 60-75 minuuttia kunnes omenat ovat pehmeitä. Peitä vuoka kannella tai foliolla kun murupäällys on kypsää. Tarjoa lämpimänä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s