Suklaiset cookiet kaurajauhosta

kauracookiet

Tuoreet, lämpimät cookiet ovat ihania ihan sellaisenaan tai jäätelön ja kermavaahdon kanssa tarjottuna. Nämä gluteenittomat cookiet ovat pehmeitä ja suklaisia. Tämä ohje on perinteistä cookie ohjetta terveellisempi sillä näissä ei ole lainkaan voita ja vehnäjauhojen sijaan olen käyttänyt kaurajauhoa. Cookiet ovat parhaimmillaan samana päivänä leivottuna kun suklaa on vielä pehmeää. Taikinan voi hyvin tehdä jääkaappiin tai pakastimeen etukäteen ja paistaa tuoreita cookieita tarpeen mukaan.


Määrä: Noin 15 kpl.
Säilyvyys: Säilyy muutaman päivän huoneen lämmössä, mutta parhaimmillaan tuoreena lämpimänä. Sopii pakastettavaksi. Sulata mikrossa tai huoneen lämmössä. Raa’at cookiet voi hyvin pakastaa. Sulata jääkaapissa yön yli tai paista jäisenä.

Ainekset:

Taikina:
200 g kaurajauhoja
1/2 tl suolaa
1/2 tl ruokasoodaa
1 dl tummaa sokeria (käytin intiaanisokeria)
2 tl vaniljasokeria
130 g tummaa suklaata rouheena, pähkinöitä tms. (käytin Fazerin tummaa suklaata)
1 kananmuna
3 rkl rypsiöljyä
4 rkl maitoa

Ohje:

1. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää loput aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Taikinan tulee jäädä aika tahmeaksi.
3. Muotoile taikinasta palloja ja litistä pallot noin 2 cm paksuisiksi kiekoiksi. Paista noin 7 minuuttia. Älä paista liikaa – cookiet ovat parhaimmillaan pehmeinä. Nosta valmiit cookiet ritilälle jäähtymään.

Mainokset

2 thoughts on “Suklaiset cookiet kaurajauhosta

  1. Tosi hyviä ja maistuivat myös lapsivieraille. Blogissasi on monia muitakin ohjeita, joita on pakko kokeilla. Kiva löytää vähän terveellisempiä vaihtoehtoja arkiherkutteluun.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s