Suklaiset Bourbon täytekeksit

bourbon keksit

Nämä ihanat täytekeksit ovat alkuperäisin Englannista. Voimakkaan suklaisten, rapeiden keksien välissä on suklaista voikreemiä. Mahtava suklaakeksi suklaafaneille! Tämä keksipohja sopii murennettuna myös hyvin juusto- tai jäätelökakkujen pohjaksi. Tämä munaton ohje on Kate Shirazin hauskasta kirjasta Cookie magic.

Määrä: Noin 20 kpl koosta riippuen.
Säilyvyys: Keksit säilyvät ilmatiiviissä rasiassa jääkaapissa noin viikon. Sopii pakastettavaksi. Sulata jääkaapissa yön yli.

Ainekset:

Taikina:
100 g pehmeää voita
100 g sokeria
2 rkl vaaleaa siirappia
220 g vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
30 g kaakaojauhetta (käytin Green & Blacks)

Täyte:
75 g pehmeää voita
150 g tomusokeria
3 tl kaakaojauhetta
tarvittaessa pari tippaa kiehuvaa vettä

Ohje:

Taikina:
1. Laita uuni lämpenemään 190 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
2. Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa sekaan siirappi.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi käsin.
4. Kaulitse taikina noin 4 mm paksuiseksi levyksi. Ota muotilla ympyröitä tai leikkaa veitsellä suorakaiteita.
5. Paista noin 15 minuuttia ja anna jäähtyä.

Täyte:
6. Vatkaa täytteen aineet tasaiseksi massaksi. Lisää tarvittaessa kuumaa vettä. Laita tarvittaessa täyte jääkaappiin hetkeksi jähmettymään.
7. Täytä keksit. Anna täytteen jähmettyä jääkaapissa vähintään tunti.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s