Banaani-suklaa jäätelökakku

 jäätelökakku

Rakastan jäätelökakkuja, mutta en tee niitä kovin usein sillä jäätelökakku on ’hankala’ tarjottava, sillä se ei säily kauaa juhlapöydässä vaan tulee syödä hetimmiten. Tässä jäätelökakussa suklaa, banaani ja kerma yhdistyvät mahtavaksi kokonaisuudeksi. Pohjana on munaton suklainen keksipohja ja jäätelöinä munattomat ja gluteenittomat suklaa ja banaanijäätelöt.  Jäätelökakku kannattaa tehdä irtopohjavuokaan. Näillä samoilla jäätelöohjeilla voi tehdä myös vaikka jäätelöpuikkoja.


Määrä: 1 iso kakku, riittävästi noin 15 hengelle.
Säilyvyys: Säilyy pakastimessa noin kuukauden. Ota sulamaan jääkaappiin noin tuntia ennen tarjoilua.

Ainekset:

Pohja (Bourbon keksien ohjeella):
50 g pehmeää voita
50 g sokeria
1 rkl vaaleaa siirappia
110 g vehnäjauhoja
1/2 tl ruokasoodaa
15 g kaakaojauhetta (käytin Green & Blacks)

Suklaajäätelö:
4 3/4 dl maitoa (käytin kevytmaitoa)
35 g sokeria
40 g glukoosisiirappia
100 g tummaa suklaata rouhittuna (käytin Marabou premium 70%)
25 g kaakaojauhetta (käytin Green & Blacks)
3 dl kermaa

Banaanijäätelö:
250 g kypsää banaania
50 g tomusokeria
40 g glukoosisiirappia
1 1/2 tl sitruunamehua
2 1/2 dl maitoa (käytin kevytmaitoa)
3/4 dl kermaa

Lisäksi:
noin 50 – 70 g voisulaa

Koristeluun:
noin 2 dl kermaa vaahdotettuna
kuivattuja banaanilastuja
suklaalastuja (kauneimmat lastut saa veistettyä juustohöylällä)

Ohje:

Suklaajäätelön pohja (valmista mieluiten edellisenä päivänä):
1. Laita 3 dl maitoa, sokeri, siirappi, suklaarouhe ja kaakaojauhe kattilaan. Kuumenna seosta kunnes ainekset ovat sekoittuneet yhteen. Anna jäähtyä kylmäksi, ensin huoneen lämmössä ja sitten jääkaapissa.

Keksipohja:
2. Laita uuni lämpiämään 190 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
3. Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa sekaan siirappi.
4. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi käsin.
5. Kaulitse taikina noin 4 mm paksuiseksi levyksi.
6. Paista noin 15 minuuttia ja anna jäähtyä.

Kakun kokoaminen:
7. Vuoraa noin 20 cm irtopohjavuuan pohja leivinpaperilla.

Pohja:
8. Murenna keksit muruksi tehosekoittimella.
9. Sekoita voisula keksinmurujen joukkoon.
10. Painele keksinmurut kakkuvuuan pohjalle. Laita vuoka pakastimeen.

Banaanijäätelö:
11. Soseuta banaani sokerin, siirapin ja sitruunamehun kanssa. Sekoita joukkoon maito ja kerma. Sekoita massa tasaiseksi.
12. Jäädytä massa jäätelökoneessa.
13. Kaavi banaanijäätelö kakkuvuokaan keksipohjan päälle.

Suklaajäätelö:
14. Vatkaa kerma vaahdoksi.
15. Sekoita suklaamassa, 1 3/4 dl maitoa ja kermavaahto tasaiseksi massaksi.
16. Jäädytä massa jäätelökoneessa.
17. Kaavi suklaajäätelö kakkuvuokaan banaanijäätelön päälle.

18. Anna kakun jäätyä kunnolla. Ota kakku noin tuntia ennen tarjoilua sulamaan jääkaappiin. Irroita vuuasta.

Koristelu:
19. Koristele kakku haluamallasi tavalla ennen tarjoilua pursotetulla kermalla, banaanilastuilla ja suklaalastuilla.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s