Lusikkaleivät

lusikkaleivät

Lusikkaleivät ovat lapsuuteni juhlien pikkuleipiä – ne sukujuhlissa tarjolla olleet ihanat lusikkaleivät olivat kiinteämpiä – reseptissä ei luultavasti oltu käytetty leivinjauhetta. Vastaavaa ohjetta en ole vielä löytänyt, mutta tämä Weilin-Göös Makujen maailma kirjan ohje on myös hyvä. Nämä lusikkaleivät ovat suussa sulavia. Tämä ohje on muuten myös munaton.


Määrä: Noin 40 kpl.
Säilyvyys: Pikkuleivät säilyvät ilmatiiviissä rasiassa jääkaapissa pari viikkoa. Sopii pakastettavaksi. Sulata huoneen lämmössä.

Ainekset:

Taikina:
200 g voita
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 1/2 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja

Täyte:
noin 150 g vadelmahilloa tai marmeladia

Päälle:
hienorakeista kidesokeria

Ohje:

Taikina:
1. Sulata voi kattilassa, anna kiehahtaa.
2. Kaada voisula kulhoon sokerin päälle ja vatkaa sähkövatkaimella kunnes seos on jäähtynyt.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja yhdistä voi-sokeri seokseen.
4. Anna taikinan jähmettyä hetki jääkaapissa.
5. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
6. Muotoile pikkuleivät: painele taikina tiiviisti syvän teelusikan sisään ja työnnä pikkuleipä lusikasta niin että lusikan muoto säilyy. Nosta varovasti pellille.
7. Paista noin 12 minuuttia. Anna jäähtyä.

Täyttäminen ja koristelu:
8. Täytä jäähtyneet pikkuleivät hillolla ja kierittele sokerissa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s