Cake pops eli kakkutikkarit

cakepops

Kakkutikkarit ovat aina takuuvarmasti suosituimpia leivonnaisia lastenkutsuilla. Myönnetään että kakkutikkarien teko vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä, mutta mielestäni nämä maukkaat ja näyttävät leivonnaiset ovat kaiken sen vaivan arvoisia. Kakkutikkarit muuntautuvat moneksi ja niistä saa helposti gluteenittoman tai munattoman leivonnaisen kakkupohjaa muuntamalla. Mauissa ja koristelussa vain mielikuvitus on rajana. Lähes mikä tahansa kiinteämpi kakku käy – kakku ei kuitenkaan saa olla liian rasvaista. Itse teen kakkutikkarit maukkaaseen munattomaan suklaakakkupohjaan. Alla kehittämäni ohjeet minttu, toffee, appelsiini ja hasselpähkinätäytteille.


Määrä: Noin 40 – 60 kpl koosta riippuen.
Säilyvyys: Kakkutikkarit säilyvät noin viikon jääkaapissa. Sopii pakastettavaksi. Sulata jääkaapissa yön yli.

Ainekset:

Munaton suklaakakkupohja (ohje Kakkuateljee Pionilaakson blogista):
4 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 dl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 dl maitoa
1 1/2 dl jugurttia
100 g voisulaa

Täytevaihtoehtoja:

Minttu:
1/2 annosta kakkua
noin 100 g maustamatonta tuorejuustoa
noin 140 g Pätkis suklaata hieman sulatettuna

Toffee:
1/2 annosta kakkua
noin 100 g maustamatonta tuorejuustoa
noin 140 g Dumleja hieman sulatettuna

Appelsiini:
1/3 annosta kakkua
noin 100 g Violan appelsiinituorejuustoa

Hasselpähkinä:
1/3 annosta kakkua
noin 2 isoa lusikallista Nutellaa
75 g maitosuklaata (käytin Fazerin sinistä)
kokonaisia paahdettuja hasselpähkinöitä (kakkupallon sisään)

Kuorrute:
noin 200 g tummaa tai maitosuklaata per 1/2 kakkua (huom. valkoinen suklaa on liian pehmeää eikä pidä kakkua yhtä hyvin koossa)

Koristeet:
nonpadellejä, strösseliä, mantelirouhetta, Marianne Crushia tms.

Ohje:

Kakkupohja (valmista mielellään edellisenä päivänä):
1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vuoraa noin 22 x 32 cm vuoka leivinpaperilla. Vuoan koolla tai muodolla ei ole niin väliä, sillä tulet kuitenkin murentamaan kakun.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään.
3. Lisää loput aineet taikinaan ja sekoita taikina tasaiseksi. Älä kuitenkaan vatkaa. Taikinan kuuluu olla paksua – älä lannistu.
4. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.
5. Paista noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä. Kakku on aluksi rapea pinnalta ja kostea pohjasta. Kosteus tasoittuu seuraavaan päivään mennessä.

Täyte:
6. Hienonna kakku tehosekoittimessa muruksi.
7. Sekoita täytteen aineet tasaiseksi massaksi. Huom. kakkumassan tulee olla tarpeeksi jähmeää, jotta se pysyy tikkarin päässä.
8. Anna massan levätä jääkaapissa kunnes se on hieman kovettunut ja on muotoiltavaa.
9. Muotoile massasta haluamasi kokoisia palloja ja laita ne pellin päällä jääkaappiin jähmettymään.

Koristelu:
10. Sulata suklaa kuorrutetta varten.
11. Kasta tikun pää suklaaseen ja työnnä se kakkupalloon. Anna suklaan jähmettyä jääkaapissa.
12.  Kuorrutetut kakkutikkarit tulee pitää pystyssä – en omista kakkutikkaritelinettä joten käytän tähän tarkoitukseen glögilaseja joihin laitan talouspaperia pohjalle myttyyn.
13. Kuorruta tikkari sulalla suklaalla – itse valelen suklaata teelusikalla kakkupallon päälle kunnes kakkupallo on peitetty tasaisesti. Koristele haluamallasi tavalla ja laita jääkaappiin jähmettymään.
14. Säilytä valmiit kakkutikkarit jääkaapissa, ilmatiiviissä rasiassa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s