Mehevä suklaakakku punajuuresta

punajuurisuklaakakku

Löysin tämän ohjeen muutama vuosi sitten Tescon sivuilta kun etsin punajuuri-suklaakakun ohjetta. Pidän mehevistä ja kosteista suklaakakusta ja tämä kakku on perinteistä suklaakakkua hieman terveellisempi sillä punajuuri ja rypsiöljy tuovat kakkuun mehevyyttä voin sijaan. Kakku on hyvää myös ilman kuorrutetta esimerkiksi tomusokerilla koristeltuna, mutta itse olen ihastunut ganache kuorrutteeseen. Kuvan kakku tarjoiltiin Muumi-teemaisilla syntymäpäiväjuhlilla – tästä johtuen hattivatti koristeet.


Määrä: Yksi kakku noin 23 cm kokoiseen vuokaan noin 10-15 hengelle.
Säilyvyys: Kakku tarvitsee aikaa tekeytyä ja on parhaimmillaan seuraavana päivänä. Säilyy jääkaapissa muutaman päivän. Sopii pakastettavaksi. Sulata mikrossa tai jääkaapissa yön yli.

Ainekset:

Taikina:
250 g höyrytettyä punajuurta
3 kananmunaa
2 dl rypsiöljyä
50 g kaakaojauhoa (käytin Green & Blacks)
175 g vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
140 g sokeria
100 g tummaa suklaata rouhittuna (käytin Fazerin taloussuklaata)

Ganache:
200 g tummaa suklaata (käytin Fazerin tummaa suklaata)
2 dl kermaa

Ohje:

Kakku:
1. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Vuoraa pyöreä noin 23 cm kokoinen (irtopohja) kakkuvuoka leivinpaperilla: leikkaa ympyrä vuuan pohjalle ja kaksi suorakaidetta vuuan reunoille.
2. Soseuta punajuuri tehosekoittimessa.
3. Lisää munat yksitellen tehosekoittimen sekoittaessa.
4. Lisää öljy norona taikinaan tehosekoittimen sekoittaessa.
5. Sekoita loput aineet keskenään.
6. Sekoita kuiva ja kostea taikina yhteen tasaiseksi massaksi.
7. Kaavi taikina kakkuvuokaan, tasoita pinta ja paista noin 45 – 60 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ensin vuuassa ja sitten ritilällä.

Ganache:
8. Rouhi suklaa ja laita suklaarouhe kuumuutta kestävään astiaan.
9. Kiehauta kerma ja kaada suklaarouheen joukkoon.
10. Sekoita massa rauhallisesti lusikalla tasaiseksi.
11. Anna massan jäähtyä kylmäksi, ensin huoneenlämmössä ja sitten jääkaapissa.

Päällystys:
12. Päällystä jäähtynyt kakku ganachella ja koristele haluamallasi tavalla. Jos ganache on liian jähmeää anna sen seisoa hetki huoneen lämmössä. Säilytä kakku jääkaapissa ja ota huoneen lämpöön noin puoli tuntia ennen tarjoilua.

Mainokset

One thought on “Mehevä suklaakakku punajuuresta

  1. Päivitysilmoitus: Parempi pulla rypsiöljyyn | Sweet Cheats Project

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s