Lähes raaka banaani-suklaatorttu

raakakakku2

Jatkan banaani-suklaa teemalla. Suklaatorttu on yksi ykkössuosikeistani, mutta perinteistä suklaatorttua leivon aika harvoin huiman kalorimäärän takia. Tämän tortun idea lähti siitä, että haluan kehittää terveellisemmän version suklaatortusta. Täytyy kuitenkin myöntää, että tämä ihana torttu maistuu enemmän banaanille.. Olen myös jo pidempään mielenkiinnolla seurannut raakakakkujen kasvavaa suosiota ja koska rakastan pähkinöitä, pähkinäpohja ja täyte tuntuivat järkevältä ratkaisulta. Koostumukseltaan torttu muistuttaa yllättävästi juustokakkua. Täysin raaka tämä torttu ei kuitenkaan ole, sillä olen käyttänyt pohjassa paahdettuja manteleita ja täytteessä tavallista suklaata. Idean banaani-suklaatäytteestä sain This rawsome vegan life blogista.

Määrä: Yksi noin 28 cm torttu (tai monta pientä).
Säilyvyys: Säilyy 2-3 päivää jääkaapissa. Sopii pakastettavaksi. Sulata jääkaapissa yön yli.

Ainekset:

Pohja:
noin 4 dl kuorellisia manteleita ja/tai pähkinöitä (käytin paahdettuja manteleita ja raakoja saksanpähkinöitä suhteessa 1:1)
noin 4 dl kuivattuja taateleita
tilkka vettä, tarpeen mukaan

Täyte:
2 kypsää keskikokoista banaania pilkottuna
noin 4 dl raakoja cashew pähkinöitä
½ dl vaahterasiirappia tms. makeutusainetta (makeutusaineen voi jättää pois, varsinkin jos käytät makeampaa suklaata)
100 g 70% tummaa suklaata (käytin Green & Blacks)
tilkka maitoa, tarpeen mukaan

Koristeluun:
1 iso banaani
noin 2 dl vispikermaa
noin 2 dl pehmeää rahkaa
sokeria maun mukaan (noin 2 tl)
suklaa ja manteli rouhetta tms.

Ohje:

Manteleiden tai pähkinöiden paahtaminen:
Jos haluat käyttää paahdettuja manteleita, levitä mantelit uunipellille, leivinpaperin päälle. Itse paahdan aina isomman erän kerrallaan, sillä paahdetut mantelit ovat herkullisia ihan sellaisenaan! Paahda manteleita 225 asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia kunnes ne tuoksuvat paahdetuilta ja ovat saaneet hieman väriä. Aluksi voi näyttää, että mitään ei tapahdu, mutta kun mantelit ovat tarpeeksi kuumia ne paahtuvat nopeasti – eli pidä niitä silmällä etteivät ne pala. Palaneet mantelit ovat kitkeriä (nm. kokemusta on). Siirrä mantelit heti viileälle alustalle, sillä rasvapitoisuutensa ansiosta ne jatkavat paahtumista niin kauan kun niissä on lämpöä.

Pohja:
1. Hienonna ensin pähkinöitä pienemmäksi tehosekoittimessa, lisää taatelit ja soseuta. Kaavi välillä massa tehosekoittimen reunoilta, jotta saat soseutettua sen tasaiseksi. Massan tulisi pysyä koossa (muistuttaa murotaikinan koostumusta), mutta ei olla liian kosteaa. Lisää tarvittaessa tilkka vettä, taateli tai pähkinöitä.
2. Vuoraa piirakkavuoan pohja leivinpaperilla ja painele massa kostutetuin käsin piirakkavuoan pohjalle. Irtopohjavuoka on erittäin kätevä tortun onnistunutta esillepanoa ajatellen, mutta jos et omista irtopohjavuokaa, laita kaksi pitkää leivinpaperisuikaletta taikinan alle niin, että ne tulevat reunojen yli. Niitä käyttäen saat myöhemmin nostettua valmiin tortun siististi tarjoilualustalle. Siirrä pohja jääkaappiin.

Täyte:
3. Sulata suklaa. Itse sulatan suklaan usemmitein mikrossa, pienellä teholla, 30-60 sekunttia kerrallaan.
4. Hienonna cashew pähkinöitä pienemmäksi tehosekoittimessa, lisää banaanit ja vaahterasiirappi. Soseuta massa tasaiseksi. Seoksen tulee olla levitettävää, noin rahkan paksuista. Lisää tarvittaessa tilkka maitoa.
5. Sekoita joukkoon sulatettu suklaa. Sekoita massa tasaiseksi. Massa saattaa jäädä hieman rakeiseksi pähkinöiden takia. Jos haluat erittäin silkkisen lopputuloksen voit käyttää valmista cashew voita.
6. Levitä täyte pohjan päälle. Hyydytä jääkaapissa vähintään muutama tunti, mielummin yön yli.

Koristele torttu:
7. Viipaloi banaani ohuiksi siivuiksi ja levitä tortun päälle.
8. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita joukkoon rahka ja mausta sokerilla.
9. Koristele haluamallasi tavalla.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s