Pasteis de nata eli Portugalilaiset vaniljavanukastortut

custardtarts

Rakastamme aitoa vaniljaa ja tilaamme Madagasgarin vaniljatankoja isoissa erissä, joten kokeilen mielelläni uusia vanilja reseptejä. Tämän ohjeen näin Jamie Oliverin 30 Minute Meals ohjelmassa ja halusin heti kokeilla. Kannatti, sillä nämä ovat aivan mahtavia! Jamie käyttää maustamiseen lisäksi appelsiiniä ja tekee tortuille sokerikuorrutteen. Itse pidän yksinkertaisemmasta vaniljavanukkaan mausta. Jamie Oliverin ohje löytyy tästä linkistä. P.S. Nämä tortut eivät kuulu ’terveellisempi’ kategoriaan, mutta kehittämäni kevyempi versio löytyy tästä.

Määrä: 16 kpl riippuen vuokien koosta.
Säilyvyys: Tortut ovat parhaimmillaan samana päivänä, mutta ne säilyvät kyllä pari päivää jääkaapissa. Sopii pakastettavaksi. Sulata jääkaapissa yön yli.

Ainekset:

Pohja:
4 levyä valmista lehtitaikinaa
kanelia

Täyte:
125 g ranskankermaa
1 kananmuna
1 vaniljatangon siemenet (leikkaa vaniljatanko kahtia pituus suunassa ja kaavi siemenet terävän veitsen kärjellä)
1 rkl sokeria

Ohje:

Pohjat:
1. Sulata taikina ohjeen mukaan.
2. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
3. Kaulitse taikinalevyt ohuiksi ja ripottele päälle reilusti kanelia. Rullaa taikina tiiviiksi rullaksi ja leikkaa siivuiksi. Tarvitset noin 16 siivua, vuokien koosta riippuen.
4. Muovaa taikinasiivut kupeiksi esim. muffinssipellin koloihin. Esipaista pohjia noin 10 minuuttia.
5. Kun otat pohjat uunista: levitä vielä lämmin taikina takaisin reunoille niin että kuppimuoto säilyy ja täytteelle jää tilaa.

Täyte:
6. Sekoita täytteen aineet tasaiseksi.
7. Jaa täyte kuppeihin niin että ne ovat noin 2/3 – 3/4 täynnä.
8. Paista torttuja niin kauan että täyte on hyytynyt ja pohja on kypsä. Voit nostaa tortut pois vuuista paiston loppuajaksi uunipellille jos näyttää että taikina ei kypsy. Voit myös suojata tortut foliolla jos täyte on jo kypsää, mutta taikina ei. Anna jäähtyä.
9. Koristele tomusokerilla ennen tarjoilua.

Vielä vaniljatangoista:

Vaniljatangot yksittäin ostettuna ovat kalliita. Itse tilaan niitä Saksasta 50 kappaleen paketeissa, jolloin yhden tangon hinta on vain murto osan ruokakauppojen hinnasta.

Vaniljatangot kuitenkin kuivuvat helposti (varsinkin jos niitä on 50), mutta ne saa kätevästi elvytettyä kuumassa vedessä liottamalla (itse laitan kuivan vaniljatangon vesikulhossa mikroon ja kuumennan täydellä teholla noin minuutin ajan).

Lisäksi käytetyistä vaniljatangoista voi tehdä vaniljasokeria laittamalla kuivatut tangot tiiviiseen rasiaan sokerin kanssa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s