Minttusuklaamuffinssit

minttumuffinssit

Suklaan ja banaanin ohella minttu on yksi lempimauistani ja halusinkin kokeilla juhlallisia minttusuklaamuffinsseja. Nämä muffinssit ovat kuohkeita, kosteita, makeita ja minttuisia – eivät ihan tämän blogin terveellisemmästä päästä. Olen kuitenkin vaihtanut voin rypsiöljyyn ja smetanan jugurttiin eli jotain hyvää – maun lisäksi – näistä muffinsseista löytyy. Ohje on muokattu BBC Good Foodin Triple chocolate chunk muffins ohjeesta. Päälle tein vaahdotetun minttusuklaa ganachen.


Määrä: 12 isoa tai 36 minimuffinssia (riippuen vuoan koosta).
Säilyvyys: Parhaimmillaan samana päivänä, säilyy 2-3 päivää jääkaapissa. Sopii pakastettavaksi joko ilman kuorrutetta tai kuorrutettuna. Sulata jääkaapissa yön yli.

Ainekset:

Ganache:
2 dl vispikermaa
200 g suklaata (käytin Fazerin Marianne Crisp suklaata)

Taikina:
250 g vehnäjauhoja
25 g kaakaojauhoa (käytin Green & Blacks Organic)
2 tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
n. 200 g mini pätkiksiä, rouheena
2 kananmunaa
2 ½ dl jogurttia (käytin maustamatonta A plus jogurttia)
100 g fariinisokeria
n. 60 ml rypsiöljyä

Koristeluun:
Marianna Crushia tms.

Ohje:

Valmista ganache (mielellään edellisenä päivänä):
1. Rouhi suklaa ja laita suklaarouhe kuumuutta kestävään astiaan.
2. Kiehauta kerma ja kaada suklaarouheen joukkoon.
3. Sekoita massa rauhallisesti lusikalla tasaiseksi.
4. Anna massan jäähtyä kylmäksi, ensin huoneenlämmössä ja sitten jääkaapissa, mieluiten yön yli.

Valmista taikina:
5. Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.
6. Sekoita kuivat aineet ja pätkisrouhe keskenään.
7. Sekoita erillisessä kulhossa muna, jugurtti, sokeri ja rypsiöljy keskenään.
8. Yhdistä kuiva ja kostea taikina. Sekoita taikina tasaiseksi lusikalla, älä vatkaa. Taikinan kuuluu olla kosteaa.
9. Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 15-25 minuuttia muffinssin koosta riippuen. Anna jäähtyä.

Koristelu:
10. Vatkaa kylmä ganache sähkövatkaimella kuohkeaksi. Ganache paksunee mitä kauemmin sitä vatkaa, ganachen tulee olla koostumukseltaan pursotettavaa.
11. Pursota/levitä ganache muffinssien päälle haluamallasi tavalla. Koristele Marianne Crushilla.
12. Säilytä jääkaapissa tarjoiluun asti tai pakasta.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s